Cześć. Niedawno nabyłem Megane 3 RS. Okazało się, że na wysokich obrotach wypadał zapłon, pomogła wymiana świec. Natomiast od początku silnik delikatnie szarpał (co jakiś czas na wolnych obrotach). Po podłączeniu pod komputer kąt wyprzedzenia zapłonu przyjmuje wartości w zakresie od -25° do -10° (na wolnych obrotach). Gdy silnik zaczyna się wkręcać, to kąt sukcesywnie się zwiększa (do ok. 30°). Samochód ma pełną moc i raczej nie ma innych objawów, oprócz wspomnianej nierównej pracy na jałowych obrotach. Co może być przyczyną? Czy przestawiony rozrząd mógłby dawać takie objawy?
Sprawdzałeś na rozgrzanym silniku? Nie powinien być kąt ujemy z tego co wiem kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Co innego jak hamujesz silnikiem.
wojtek48 napisał(a):Gdy silnik zaczyna się wkręcać, to kąt sukcesywnie się zwiększa (do ok. 30°).
Na rozgrzanym jest też ujemny kąt niestety, chyba pozostaje sprawdzenie rozrządu. Jedyną metodą jest chyba zdjęcie pokrywy rozrządu? Jeżeli tak, to od razu wymienię rozrząd i KZFR.
Najlepszy Samochód Elektryczny w plebiscycie 2018 What Car? Nowy Nissan LEAF został nagrodzony tytułem "Najlepszy Samochód Elektryczny" w plebiscycie 2018 What Car? Awards. Przyznanie nagrody zbiegło się w czasie z europejską prezentacją nowej generacji najlepiej sprzedającego ...
Olej w silniku po przebiegu 10000 km vs 20000 km, jak wygląda różnica? Wspominałem na forum, że postaram się wrzucić zdjęcia oleju po przejechaniu dystansu 10000 km i później po osiągnięciu kolejnego pułapu bez jego wymiany czyli 20000 km. Dodatkowo dołączę jeszcze zdjęcie z tym jak wygląda ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.