Krzywy kolektor wydechowy

16 Sty 2024, 20:49

Witam.
Ostatnio regenerowałem turbosprężarkę i pojawił się mały problem. Gdy sprawdziłem płaszczyznę kolektora to okazuje się, że krzywizna kolektora między jedną, a drugą stroną wynosi 1,25mm. Czy taka krzywizna kwalifikuje kolektor do frezowania?
Dodam, że mam spaliny w kabinie, ale prawdopodobnie powodem tego, była nieszczelność pomiędzy kolektorem, a ruruką odchodzącą do chłodnicy spalin, chociaż nie mam pewności, czy uszczelka między kolektorem, a głowicą też nie puszczała spalin. Podczas odkręcania, kolektora, wszystkie śruby odkręciły się bez żadnych problemów.
Silnik to Z19DT
Kris95
Obserwowany

16 Sty 2024, 21:53

Krzywy to frezuj . Zmierzyłeś to znaczy masz wyciągnięty .Jak wyciągnięty to droga do frezowania krótka . Się migasz to rzucaj teraz monetą kto odpowie czy może być czy nie .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...