NickOver napisał(a):ako mechanik, jako mechanik, jako mechanik... Będziemy tutaj dyskutować na temat mojego zawodu, doświadczenia, umiejętności i tym podobne?.
Oczywiście w tym temacie nie ma to w sumie znaczenia. Jest tylko jedno ale - nikt nie lubi jak się kogoś okłamuje...A ty nas okłamałeś, bo nie jestes mechanikiem. A przynajmniej nie powinieneś tak siebie nazywać. Ot, wszystko na ten temat.
Migi60 napisał(a):MotoAl oczywiscie SKP jako taka nie ma nawet prawa nic naprawiać.Jednak często się zdarza ze przy tej SKP jest warsztat i w przypadku jezeli diagnosta wykona OBT z wynikiem negatywnym pojazd jest naprawiany i wraca ponownie na badanie poprawkowe.Oczywiscie właścicielem tak SKP jak i warsztatu jest ta sama osoba...
Zgadza się - tak jest w wielu sytuacjach. Tyle tylko, że autor napisał :
NickOver napisał(a):Zadzwoniłem do niego i spytałem się jak samochód przeszedł przegląd, okazało się, że na lawecie przyjechał do skp, a tam naprawili szkody - hamulce.
Migi60 napisał(a):Często własnie ale juz po zakupie przyjazdzają dopiero sprawdzać i efekty tego są rózne...
To też wiem, że ludziska tak robią...Sam nie wiem dlaczego
Ale żeby mechanik był takim naiwniakiem
No ale wracając do tematu ( po chwili ochłonięcia
) - pojedż na tą SKP, dowiedz sie kto robił przegląd tego samochodu ( niekoniecznie musiał być to właściciel - może mieć współpracowników ), pokaż DR z podbitym przeglądem i zapytaj jak to możliwe, że samochód w takim stanie przeszedł OBT. Zaproponuj temu, kto robił ów przegląd, że albo odkupi od ciebie to auto, albo zapłaci za naprawę z własnej kieszeni. Jak nie, to sprawa jest prosta - wzywasz na miejsce policję i sprawa prawdopodobnie wyląduje w prokuraturze, a diagnosta będzie miał postawiony zarzut z art. 174 par.1 KK. Dodatkowo, prawdopodbnie SKP zostanie skontrolowana przez Starostę ( Migi60 - znowu starosta będzie kontrolował
) a nawet kontrolę może przeprowadzić TDT. Wówczas właściciel również zostanie oskarzony i kilka artykułów z kilku kodeksów - zalezy co znajdą.
Oczywiście musisz się liczyć z tym, że chcąc tak zrobić, nie możesz tym samochodem przyjechać na kołach do tej SKP - tylko laweta. Dlaczego? Dlatego, że możesz zostać oskarżony z tego samego art. co diagnosta.
Powyższe informacje uzyskałem od komendanta policji. Szczegółów nie będę pisał bo po co...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...