REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zaproponuj dla tego diagnosty co"klepnął"DR zeby odkupił od Ciebie ten samochód bo inaczej sprawa u rzeczoznawcy a dalej do sądu....NickOver napisał(a):Czy w takim wypadku mogę walczyć o naprawę na koszt skp, gdy samochód nieprawidłowo przeszedł przegląd?
MotoAl oczywiscie SKP jako taka nie ma nawet prawa nic naprawiać.Jednak często się zdarza ze przy tej SKP jest warsztat i w przypadku jezeli diagnosta wykona OBT z wynikiem negatywnym pojazd jest naprawiany i wraca ponownie na badanie poprawkowe.Oczywiscie właścicielem tak SKP jak i warsztatu jest ta sama osoba...MotoAlbercik napisał(a):Mnie dziwi jedno - że jako mechanik nie wiesz, że SKP nie zajmuje się naprawą samochodów.
Mnie tez ale dla mnie to zadna nowina.Często własnie ale juz po zakupie przyjazdzają dopiero sprawdzać i efekty tego są rózne...MotoAlbercik napisał(a):I dziwi mnie też to, że jako mechanik, kupowałeś auto w ciemno, bez kontroli na SKP.
NickOver napisał(a):ako mechanik, jako mechanik, jako mechanik... Będziemy tutaj dyskutować na temat mojego zawodu, doświadczenia, umiejętności i tym podobne?.
Migi60 napisał(a):MotoAl oczywiscie SKP jako taka nie ma nawet prawa nic naprawiać.Jednak często się zdarza ze przy tej SKP jest warsztat i w przypadku jezeli diagnosta wykona OBT z wynikiem negatywnym pojazd jest naprawiany i wraca ponownie na badanie poprawkowe.Oczywiscie właścicielem tak SKP jak i warsztatu jest ta sama osoba...
NickOver napisał(a):Zadzwoniłem do niego i spytałem się jak samochód przeszedł przegląd, okazało się, że na lawecie przyjechał do skp, a tam naprawili szkody - hamulce.
Migi60 napisał(a):Często własnie ale juz po zakupie przyjazdzają dopiero sprawdzać i efekty tego są rózne...