Kto doradzi? który kupić...

18 Wrz 2008, 18:17

[przyznaje Ci racje to co napisales to prawda stąd te rozterki , ale ja czytalam pozytywne recenzje
chocolate
Nowicjusz

18 Wrz 2008, 18:19

no to kolego wybór juz nalezy do Ciebie ale ja bym wybrał uboaga octavie
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

18 Wrz 2008, 18:26

Hehe, koleżanko jak już. Od kiedy 2 letni samochód jest stary? :shock: Na nowym samochodzie tracisz kupę kasy, tylko dlatego, że jest nowy... Skoro już się uparłaś to bierz wszystko... byle nie renault... weź skodę fabię wtedy, ale współczuję Ci tłuc się w tych trasach, ale skoro powiew świeżości nadrobi bolący kręgosłup i słabą trakcję :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Wrz 2008, 18:34

jiGsaw napisał(a):Hehe, koleżanko jak już. Od kiedy 2 letni samochód jest stary? :shock: Na nowym samochodzie tracisz kupę kasy, tylko dlatego, że jest nowy... Skoro już się uparłaś to bierz wszystko... byle nie renault... weź skodę fabię wtedy, ale współczuję Ci tłuc się w tych trasach, ale skoro powiew świeżości nadrobi bolący kręgosłup i słabą trakcję :wink:

chce nowy na pare lat i nie zamierzam kupowac za 2, czy 3 lata ale z tego co zrozumialam to fabii nie polecasz?
chocolate
Nowicjusz

18 Wrz 2008, 18:37

No fabia zdecydowanie nie jest samochodem dla kogoś, kto robi 31500km rocznie w trasie, a 3500km w mieście... Fabia to mały, miejski samochodzik, niewygodny na dłuższe podróże, nie trzymający się tak dobrze drogi jak wyższej klasy modele itd.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Wrz 2008, 18:40

mam na mysli nowa fabie combi :)
chocolate
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...
    Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...

18 Wrz 2008, 19:19

jeśli większość to trasa a nie miasto to octavia
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

19 Wrz 2008, 08:21

chocolate napisał(a):ok 50 000 tdi octawia za droga, grandtour tez disel stąd moje wahanie

No to idealnie. Fabia kombi 1.9 TDi z dobrym wyposażeniem i rabacikiem to akurat 50000zł.

ps. Octavia 1.9 TDi kosztuje 67000zł
Woj3k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa