Kto mnie przygarnie?

11 Lis 2007, 18:40

Szukam warsztatu ktory by mnie czegos nauczyl w renowacji pojazdów. Mam 16 lat i chodze do szkoly samochodowej w Warszawie ale niczego tam nie ucza i jest to dla mnie za mało. Jeśli ktos ma chec mnie "szkolic" to bede bardzo wdzieczny. Narazie staram sie uczyc we własnym zakresie i praktykuje na Garbusie.
Adamus

11 Lis 2007, 21:40

Widać mechanik nam rośnie :) Co do nauki.. Troche wiedzy nabierzesz w tej ''samochodówce'' w brew pozorom .. Może poszukaj jakiegos warsztatu w Wawie chyba cos jest.. Pójdź ja mechanizacje i sam nabieraj fachu... Bo nikt nie nauczy Cię w 100% tego a jeśli sam praktykujesz to bardzo dobrze :) ...
Więc poszukaj jakiegoś warsztatu gdzie zajmują się tymi starszymi Autami i Ucz się ... Bo szkoła óczy i wyhowóje :evil: (błędy w ostatnim zdaniu popełnione umyślnie)
V6 rox
Death Angel
Początkujący

13 Lis 2007, 16:05

Bardzo bym chciał i wiem gdzie w Warszawie sa takie warsztaty ale nie wiem jak sie do tegoo zabrac... Tzn pójdę i powiem "moge sie czegos u Was nauczyc"?
Adamus

13 Lis 2007, 17:44

Pogadaj z ''Szefem'' czy nie możesz się troche przyjrzeć robocie.. przy okazji pomożesz.. a jak już coś będziesz umiał to żeby samemu coś grzebać.. Ogólnie to Tylko w ten sposób się coś nauczysz :roll:
Pozdr..
V6 rox
Death Angel
Początkujący

02 Gru 2007, 18:27

Musisz powiedzie, że chcesz mieć praktykę w tym warsztacie a co do szukania to najlepiej popytaj się taksówkarzy gdzie jest dobry warsztat, gdzie nie naprawiają tylko według instrukcji fabrycznej, ale też umieją coś samodzielnie wymyślić żeby naprawić. Bo w serwisach to naprawiają na zasadzie wymiany.
Jacek
jaceknie
Początkujący

Miejscowość: Nowy Dwór Maz.

04 Gru 2007, 11:04

jaceknie napisał(a):(...) najlepiej popytaj się taksówkarzy gdzie jest dobry warsztat...

I tutaj się nie zgodzę... Taksówkarze muszą mieć "szybko i tanio" a to jest bardzo daleko od "dobrze"...
Ja sugerowałbym poszukiwania od "du*y strony": podejdż do dużej hurtowni części samochodowych i zapytaj o warsztaty, które biorą u nich sporo części, ale raczej drobnych, niż całych podzespołów i od tych warsztatów zacznij.
Idź prosto do szefa i zaproponuj mu, ze będziesz przychodzić nieodpłatnie, bo chcesz się nauczyć fachu i (grając na jego ego), powiedz, że z wielu źródeł słyszałeś, że "u niego robią dobrze i pewnie, a nie partaczą na ilość..." Tak podłechtana duma "Szefa" na pewno się zgodzi... ;)

Powodzenia!
I ucz się pilnie!
A jak już otworzysz swój warsztat - liczę, że tutejsi forumowicze będą mogli liczyć na jakiś rabacik... :mrgreen:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

07 Gru 2007, 00:01

A w jakim czasie masz te praktyki - masz je np. dwa razy w tygodniu po 6 godzin,a reszta dni to szkoła,czy np. cały miesiąc przez każdy dzień po 6 godzin?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Gru 2007, 17:55

Ogólnie to dovry pomysł i sam tak sprubuje zrobić ... Myśle ze powinieneś znaleść jakis fach
MZ 250 <3
frafel1
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

30 Gru 2007, 21:52

MotoAlbercik napisał(a):A w jakim czasie masz te praktyki - masz je np. dwa razy w tygodniu po 6 godzin,a reszta dni to szkoła,czy np. cały miesiąc przez każdy dzień po 6 godzin?

W pierwszej klasie technikum nie ma jeszcze praktyk :?
Adamus