Kto winny w tej kolizji?

28 Maj 2015, 11:00

knapik napisał(a):ale chodzi mi o konkretna odp jezeli by wczoraj zglosił to za 2 czy 3 tyg bede miał pismo czy kiedy bo stary jeszcze nic nie wie i nie chce aby sie dowiedział

A jakie to ma znaczenie jeśli i tak się dowie? To kiedy dostaniesz info zależy od ubezpieczyciela i procedur.
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

02 Cze 2015, 22:38

na tym rondzie co miałem kolizje jest kamera dzwoniłem do Straży Miejskiej bo oni maja dostęp do kamer i powiedział mi kierownik od spraw monitoringu, że za żadne skarby mi tego nie pokażą nagrania, bo tylko Policji, prokuraturze i sądowi moga udostepnic i własnie waham sie czy nie isc na policje bo chce zobaczyc to nagranie(bo chce wiedziec za co trace żniżki :) ) bo to jeszcze nie do konca wyjasniłem wszystkiego ale nie bede tu pisał długich listów wiec jak zgłosze to policji czy moge z policjantem to obejrzeć czy sama policja to nagranie ogląda ? i w razie jeśli będzie to moja wina to dostane mandat za spowodowanie kolizji ? i jak " machina sprawiedliwości pójdzie w ruch" bo pytałem sie o to tego kierownika ale nawet tej informacji nie chciał udzielic bo mówił ze to tajemnica i nie można mu mówić proszę o szybką odp pozdro
knapik
Początkujący

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 17 01 1980
Auto: renault megane

04 Cze 2015, 08:15

proszę mi odp, gdyż mam mętlik w głowie i nie wiem co robić z góry dziękuje
knapik
Początkujący

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 17 01 1980
Auto: renault megane

07 Cze 2015, 20:08

Jak tak bardzo chcesz zobaczyć to nagranie, to muisz iść na policję i powiedzieć o co chodzi. Oni wówczas ziorą to nagranie od SM i przeglądają. Nie wiem, czy ci udostępnią, ale myślę, że tak. Jeżeli jednak uznają, że winny kolizji ty jesteś, to napewno zostaniesz ukarany. W jaki sposób? Trudno powiedzieć, bo jak dobrze pamiętam, to jest to kwestia czasu i sprawa może trafić do sądu.
Ake tak czy inaczej musisz iśc na policję. Inaczej nic z tym nie załatwisz. I im prędzej pójdziesz tym lepiej, bo nagranie może zostać usunięte i wtedy nici z tego wszystkiego.
ciekawi mnie jednak to, po co chcesz to oglądać? Skoro i tak wiadomo kto jest winny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R18 e-tron quattro po raz pierwszy zwycięża w Sebring
    Audi odniosło kolejny historyczny sukces w sporcie motorowym. Wygrana Audi R18 e-tron quattro w dwunastogodzinnym wyścigu w Sebring na Florydzie, to jednocześnie pierwsze zwycięstwo wyścigowej hybrydy w tym klasycznym amerykańskim ...