Witam. Jestem nowy na forum przeglądalem parę tematów odnośnie jakie auto kupic do 10 tys albo jakie 1 autu itp i ja tez jestem teraz przed dokananiem takiego wyboru ale chce zalozyc wlasny temat i podyskutowac.
Po 1 szukam samochodu do max 6.5 tys!
Jak narazie mam kilka propozycji
Alfa romeo 156 silnik 1.6 120KM z 1997r wiem ze opinie ma nie najlepsze ale czy tak jest w rzeczywistosci bo nie znam nikogo osobiscie z tym samochdem a nie powiem wyglad ma przedni
BMW seria 3 e36 silnik 1.6 100KM 1997r najbardziej odpowiada mi naped. wiadomo na tyl:D niestety wiadomo jakie nie raz maja przejscia te samochody;/ silnik na pewno lepszy a jak z kosztem utrzymania?
Pozotale to np. Mitsubishi Carisma, Honda Civic,Fiat Coupe, Rover 400, Hyundai Coupe(nie lubilem nigdy ale ten model mi sie podoba tylko nie wiem jak z awaryjnosci tu wyglada?).
Ogolnie samochód jakiego szukam to ponad 100KM ale max silnik 1.8 do 2.0 najwyzej, spalanie w granicach rozsadku jak na mloda osobe, raczej 4 drzwiowe, na benzyne/lpg
Opcjie dodatkowe mile widziane to klima i skóra w środku:D
Wiem ze popularnym samochodem w tej cenie bd opel vectra/astra odrazu mowie ze nie nie szukam takiego chyba ze na prawde nie bd nic lepszego.
AR sobie odpuść bo będzie więcej stało jak jeżdziło. BMW ok ale szukaj 1.8 minimum,lepsze osiągi a spalanie praktycznie to samo co w 1.6. Fiata Coupe też sobie daruj bo to awaryjne auto. Co powiesz na Renault Megane? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub Peugeot 406? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Dzieki za odpowiedz. O megane tez wlasnie myslalem a peugota zobaczylem tutaj w innych propozycjach i nawet fajnie wyglada tylko jak jest z awaryjnoscia przy tych samochodach. I czy BMW nie jest lepszy technicznie od tych samochodów?
A co myslicie i wymienionych hyundai, honda, i mitsubishi carisma/galant?
eMiLxPompa napisał(a):Dzieki za propozycjie. Mazda odpada toyota nawet ciekawa. jak wygląda utrzymanie i dynamika jazdy bo jednak silnik 1.5 100KM to nie za duzo;/?
Ale to auto też nie jest bardzo ciężkie i dynamika tego auta jest w 100% wystarczająca. Utrzymanie też jest na akceptowalnym poziomie.
Diesel i rozruch silnika w zimie Problemy z uruchomieniem silnika w zimie, najczęściej mają posiadacze samochodów z silnikiem Diesla. Dlaczego? Ponieważ zazwyczaj zaniedbują swój samochód już w okresie jesiennym. Ale od początku...
BMW Turbo 1972 BMW Turbo to pierwszy samochód koncepcyjny zbudowany przez firmę BMW. Nowoczesny projekt pierwszego na świecie sportowego samochodu promującego bezpieczeństwo – który nie był tylko bazą testową dla nowych ...
Ok ale z tego co zauważyłem raczej nie ma dużo tych samochodów wieć nie wiem czy bd latwno znalesci dobry egzemplarz a ewentualnie jak pozniej wygląda szukanie częsci do niego?
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
Paseo=Starlet wiec trwała, lekka i części dużo, gorzej z blacharskimi ale allegro jest jak coś. Poza tym silnik ma 90 KM a kolo 11s do setki jest chyba okej
Poszukalem troche i coraz bardziej przekonuje sie do tej 406. Najbardziej podoba mi sie ta wersja Pininfarina ale czy znajde taka do okolo 6500? Moze byc cez skory bo nie wiem czy to byl standart w tych wersjach.
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
Ja bym się bał kupić 406 coupe za takie pieniądze. Później będzie płacz jakie to Francuzy awaryjne Chyba, że jakiś golas z samego początku produkcji...
Nie do końca się zgodzę z tą awaryjnością francuzów. Tutaj wiele zależy od tego na jak zadbany egzemplarz natrafimy a samochód który ma 10 lat ++++ zawsze narażony jest na awarie oraz usterki,tego sie nie pozbędziemy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.