KTORE AUTKO WYBRAC AUDI A3 CZY GOLF 5

25 Gru 2009, 17:49

HEY WITAM MAM PROŚBE CHCE KUPIC AUTKO I NIE WIEM KTORE WYBRAC AUDI A3 TE PRODUKOWANAE PO 2003 ROKU CZY GOLFA 5 . CZY MOGLA BYM PROSIC O JAKIES PORADY . NIE MAM TEZ POJECIA JAKI SILNIK WYBRAC BENZYNA CZY DISEL I JAKI MOTOR . PROSZE O POMOC , Z GORY DZIEKI . POZDRAWIAM :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
aga1984ja
Nowicjusz

Miejscowość: komis

25 Gru 2009, 18:12

Jeżeli robisz duże trasy to pomyśl nad diesel'em, w innym przypadku benzyna. Ogólnie wybrałbym Audi, dużo lepsze opakowanie niż VW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2009, 19:33

tak jak kolega wyzej mowi, to jaki silnik zalezy od tras jakie pokonujesz .

ja tez wybralbym A3 bo ogolnie samochod bardziej mi się podoba niz golf
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

25 Gru 2009, 20:08

Także wolę Audi, Golfów moim zdaniem już jest dużo na drogach, A3 jest mniej popularnym modelem niż Golf.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

25 Gru 2009, 20:24

Fachowe odpowiedzi :). A3 faktycznie ładniejsze, lepsze itp. ale raczej rozsądniejszy wybór to nudniejsze ale młodsze-golf. Diesel opłacalny jest przy dużych przebiegach i częstych trasach.
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

25 Gru 2009, 23:26

Co do audi A3 to masz tu pare ocen użytkowników:
[link do autocentrum.pl wygasł]
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

25 Gru 2009, 23:29

Ja się dołączę do wypowiedzi kolegów :) również wybrał bym golfa :) o ile Golf IV jeszcze mi się podobał to Golf V już mizernie wygląda przy A3 ... więc ja również brał bym Audi ;) a co do silników to również jak koledzy mówią zależy jakie trasy pokonujesz :)

pozdro!
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

26 Gru 2009, 00:04

hosearmando1 napisał(a):Ja się dołączę do wypowiedzi kolegów :) również wybrał bym golfa :) o ile Golf IV jeszcze mi się podobał to Golf V już mizernie wygląda przy A3 ... więc ja również brał bym Audi ;) a co do silników to również jak koledzy mówią zależy jakie trasy pokonujesz :)

pozdro!

:?:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

26 Gru 2009, 00:49

KaczorLSM napisał(a):
hosearmando1 napisał(a):Ja się dołączę do wypowiedzi kolegów :) również wybrał bym golfa :) o ile Golf IV jeszcze mi się podobał to Golf V już mizernie wygląda przy A3 ... więc ja również brał bym Audi ;) a co do silników to również jak koledzy mówią zależy jakie trasy pokonujesz :)

pozdro!

:?:

SORY w pierwszym zdaniu miało być "również wybrał bym audi" jeszcze raz przepraszam za pomyłkę :mrgreen:
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

26 Gru 2009, 01:34

Tuning001 napisał(a):Co do audi A3 to masz tu pare ocen użytkowników:
[link do autocentrum.pl wygasł]

Tylko to Audi ma być po 2003 ;) Oceny z autocentrum - [link do autocentrum.pl wygasł]
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

26 Gru 2009, 17:21

Lepiej Golfa, za to nowszego, albo w tym samym wieku ale z mocniejszym silnikiem i wyposażeniem niż Audi. Pamiętaj że auto ma służyć głównie tobie, a jak będziesz siedział w środku to ciężko ci będzie widać który jest ładniejszy a który brzydszy, za to Golf odwdzięczy się lepszym wyposażeniem i mocniejszym silnikiem, a to są już wymierne korzyści jak dla ciebie :smile: To ta sama płyta podłogowa i silniki, więc ryzyko poważnej awarii (zawieszenia lub silnika) będzie takie same w obu autkach, właściwości trakcyjne również (wiadomo, mogą być inna nastawy zawieszenia, np. Golf będzie twardszy niż A3 albo na odwrót, ale nie będzie to duża różnica). Poza tym Golfiaka możesz wziąć w kombi, zawsze się przyda :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Gru 2009, 22:34

Oczywiscie ze audi.Obecny golf nie wiele ma wspolnego z legenda bezawaryjności swoich poprzednikow,zwłaszcza l-lll.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

27 Gru 2009, 16:32

:razz: DZIEKUJE ZA POMOC
aga1984ja
Nowicjusz

Miejscowość: komis