Które autko wybrać?

02 Lut 2010, 20:28

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze najlepszego autka dla mnie. Będzie to mój 6 samochód... Miałem forda, audi, hondę, bmw, lexusa.. Interesowałoby mnie auto w miarę ekonomiczne i nie drogie w utrzymaniu. Aktualnie myślę o autkach
Audi a4 b6 podoba mi się i miałem kiedyś a4 b5 i byłem zadowolony
Audi a6 b5 słyszałem że dość drogie w utrzymaniu?
Peugeot 607 , ale z wyglądu bez rewelacji
Volvo s60 tu za dużo nie wiem o tym aucie...
Super b
Passat FL

Myślę że na auto przeznaczę około 25 tyś może trochę więcej, proszę o pomoc który samochód byście wybrali i dlaczego ;) Jestem młody i teraz chciałbym samochód na dłużej bo w ciągu 4rech lat miałem 6 lat...

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi
noexec
Nowicjusz

Miejscowość: zs

02 Lut 2010, 20:33

Wydaje mi się, że to trochę mało kasy jak na w/w auta :)
hazard
Nowicjusz

02 Lut 2010, 20:36

Auto planuję kupić na przełomie wiosna/lato więc myślę dozbieram jeszcze trochę kasy.. ;)
noexec
Nowicjusz

02 Lut 2010, 21:28

Z tych autek co podałes wybrałabym volvo s 60 ładny w miare ekonomiczny samochód dobrze się prowadzi i co do utrzymania mieści sie w normie a moze jakiś inny np. vel satis taki posiadam i polecam lux samochód
pszczolka maja
Początkujący

Miejscowość: Ciechanów

02 Lut 2010, 21:32

pszczolka maja - dokładnie. Albo Skode Superb. Z wyglądu bardzo fajna, silniki też dobre, ekonomiczne, małą palą.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

02 Lut 2010, 21:37

Właśnie myślę nad a4 b6, s60 bądź też peugeotem 607, ale najbardziej jestem za a4... czy dostanę w podobnej cenie jakiś dobry egzemplarz nie zajeżdżony?
noexec
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Korytarz życia - droga ekspresowa, autostrada
    Gdy na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu zdarzy się wypadek, w wielu europejskich krajach kierowcy mają obowiązek utworzyć tzw. korytarz życia (inaczej korytarz ratunkowy), czyli pozostawić wolne miejsce na przejazd ...

02 Lut 2010, 21:46

Witam.Troszke dozbierasz i napeno znajdziesz coś fajnego. Auto bardzo atrakcyjne,A4 jest autem dosc komfortowym szczegolnie dla jadacych z przodu,duzy bagaznik.Świetny jest wybor silnikow,kazdy znajdzie coś dla siebie.Ja zawsze to lubie pisać i czesto mi się za to "obrywa", ale i tym razem to powiem.Audi ma tylko dwie wady; 1 to cena a2 to brak gniazda zapalniczki w bagazniku.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

02 Lut 2010, 21:56

Miałem bmw e39, wyczytałem że to klasy auto wyższej średnie, a patrzę audi a4 b6 ma napisane auto klasy średniej, będzie komfort jazdy na podobnym poziomie, czy jakaś duża różnica? Myślałem nad superb, ale audi to audi :)
Ktoś się orientuje jakie są różnice pomiędzy a4 b5 a b6? Prócz wyglądu?
noexec
Nowicjusz

02 Lut 2010, 22:26

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.Przecierz piszesz ze miałeś A4.Tamta była fajna a ta produkowana w latach 2000-2005 jest fajniejsza , troszkę wieksza to i komfort lepszy zresztą audi zawsze pilnuje zeby przynajmniej podroznicy na przednich siedzeniach czuli sie naprawde wygodnie.No i slniki juz nie są tak paliwozerne jezeli chodzi obanzynke a diesle nie sa tak wrazliwe na jakosc paliwa.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

02 Lut 2010, 23:29

noexec napisał(a):Miałem bmw e39, wyczytałem że to klasy auto wyższej średnie, a patrzę audi a4 b6 ma napisane auto klasy średniej, będzie komfort jazdy na podobnym poziomie, czy jakaś duża różnica? Myślałem nad superb, ale audi to audi :)
Ktoś się orientuje jakie są różnice pomiędzy a4 b5 a b6? Prócz wyglądu?

No do BMW, zwłaszcza E39 nie ma co porównywać. Aczkolwiek Audi zapewnia przyzwoity poziom komfortu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Lut 2010, 09:15

Proszę mi napisać jeszcze, jaki jest porównywalny komfort jazdy pomiędzy S60 a A4? Proszę mi również napisać czy A6 jest drogie w utrzymaniu?
noexec
Nowicjusz

03 Lut 2010, 11:28

noexec napisał(a):Właśnie myślę nad a4 b6, s60 bądź też peugeotem 607, ale najbardziej jestem za a4... czy dostanę w podobnej cenie jakiś dobry egzemplarz nie zajeżdżony?

Oczywiscie ze dostaniesz ceny a4 b6 zaczynaja sie od 20 tys. za 25 mozesz i kupic nawet 2001/2002. Jak dozbierasz to nawet 2002 z dorbym wyposazeniem, auto swietne , zanajoma kupil b6 w grudniu , z 2000 roku za 21 tys. ale w kombi, rewelacyjne auto, malo awaryjne, minely 2 miesiace i nic sie nie dzieje mimo ze auto ma ponad 200 000 przebiegu.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

03 Lut 2010, 13:32

Ja w twoim przypadku bym się zdecydował na volvo s60. Jak dla mnie to świetne auto. Ładnie wygląd, świetnie jeździ, się bardzo nie psuje i niewiele pali jeżeli mówimy o dieslu. W przypadku gdy coś się popsuje to niestety naprawa dużo zazwyczaj kosztuje bo mają strasznie drogie części nawet zamienniki;/
cholek089
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

03 Lut 2010, 13:50

za 25 k kupisz zadbane audi a6 C5 (nie b5 ! ) z rocznika 98, 99 ... nie mowie o padakach za 20 k ...
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

03 Lut 2010, 14:12

Jezeli dla ciebie peugeot 607 z wygladu jest bez rewelacji to chyba nie widziales bezowej tapicerki skorzanej z wstawkami drewnianymi. Jest piekny. Ale z tych kategorii wybieralbym volvo, mozna wychaczyc niezle modele z mocnymi silnikami.
Tylko troche malo kasy jak na takie komfortowe autka
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa