Które autko z poniższych do 12 tysięcy

19 Lip 2011, 12:38

Witam, jestem nowy na forum więc jeżeli coś robię źle to prosze o uświadomienie mnie w moim błędzie :)

Samochody które mi się spodobały to głównie samochody sportowe jako że mam 18 lat i nie muszę wozić rodziny mogą być 4 osobowe i nie muszą mieć dużo miejsca.
Moje typy:
- Peugeot 406 coupe z silnikiem 2.0 132 KM
- Ford Cougar silnik 2.0 134 KM
- BMW e36 coupe silnik 2.0 150 KM lub 1.8 140 KM

jestem otwarty również na nowe propozycje ale wydaje mi sie że to jedyne coupe co mi sie podobają w tej cenie.
Myślałem też troche nad sedan/limuzyna ale to tylko gdy te wyżej samochody okażą się dla mnie nieosiągalne.

Liczę sie z spalaniem do 11 litrów przy spokojnej jeździe po mieście, wiadomo że jak sie przyciśnie będzie więcej.
Na utrzymanie samochodu mam odłożone na rok czasu 5,5 tysiąca

Chcę sie dowiedzieć który samochód wg was jest najlepszy pod względem właśnie awaryjności, rocznego utrzymania i różnych takich tam bzdetów. Jednocześnie proszę o poparcie swojej opini jakimiś argumentami :D

z góry dzięki za odpowiedzi
kamil15132
Obserwowany

21 Lip 2011, 13:23

Zdecydowałem się na BMW ponieważ wyjdzie mnie najtaniej zakup.
Teraz tylko jakbyście mogli to doradźcie na co zwrócić uwagę, gdyż te samochody są popularne i często zajechane... Może dobrze jechać na hamownie i test zawieszenia przed zakupem?
Jak myślicie?
kamil15132
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...
    Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
    Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...