Vw Polo, Fiat Punto, Fiat Sejko ktory wybrac?

19 Gru 2006, 10:22

Witam jakies 5roku temu pisalem ze poszukuje atko do 4tys duzo ludzi z was mi odradzalo zebym nie kupywac bo to strata pieniedzy przemyslalem za i przeciw i postanowilem dalej zbierac, udalo mi sie zdobyc 9tys (tzn tyle mam na autko)+ pieniazki na przerejsstrowanie go, wymiana oleju itp.
wybralem sobie te 3 autko, kierowalem sie przede wszystkim spalaniem i czesciami, bo po co mi wielkie auto z silniiem 2.0 ktore nie utrzymam?
Wybtralem Vw polo z silnikiem 1000-1500cm3, (chodz czekam jescze na odpowiedz ubezpieczalni ile bedzie mnei kosztowalo ubezpieczenie roczne takiego autka) Polowke chcialbym sportowe/coupe wybralem go bo wydaje mi sei ze takei autko jst mniej "zjechane" niz golfy gdzie mlodziez nimi szaleje:) zastanawiam sie czy bedzei lepiej takie autko sprowadzic czy kupic w Polsc?
a co do pozostalych to sa to tylko Fiaty, duzo ludzi twierdzi ze fiata to nawet nei rozwazaj, bo nie ma sensu. Czekam na wasza opinie podpowiedz, moze doradzicie cos innego.
"im wiecej wiem tym glupszy jestem:)" (bo ja sie na autkcha nie znam:])
YABU
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Gru 2006, 15:30

Polecam fiata punto. Połączysz przyjemne z pożytecznym. Poznasz zalety i wady serwisu fiata w całej okolicy, poznasz dogłębnie budowę samochodu i nie będzie ci zal go sprzedać jeśli tylko się ktoś znajdzie odkupić.
(na podstawie własnych doświadczeń z punto 1 1100 - kupione jako 2 latek)
czarnaewa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Orneta

21 Lip 2011, 10:23

Już wiele aut kupowałem. Nie jest to takie proste.
Paul1234
Nowicjusz

Auto: Corsa

21 Lip 2011, 10:50

Czytałem dziś artykuł o VW, że to najbardziej przereklamowane auto na rynku. Dużo ludzi jeżdzących narzeka na nie, a mimo to istnieje stereotyp że to niezawodne auto i masa ludzi nie znających się na motoryzacji poleca dalej te marke. To powoduje że ceny VW cały czas trzymają się na poziomie, a tak na prawdę to nie jest to lepsze auto od Opla. To moja podpowiedź, że czasem nie warto kupować MARKI, a po prostu auto które Ci się podoba i jest w dobrym stanie technicznym. Może i warto kupić zadbane polo, ale na pewno jeśli miałbym przepłacić i dać więcej niż za porównywalną corsę, to bym nie brał VW.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

21 Lip 2011, 12:57

Swieta prawda. Nie powinno sie patrzec na marke VW, AUDI, BMW itp. Wazny jest stan samochodu i to czy on nam odpowiada. Jak tak wszyscy polecaja te VW to ceny sa naprawde wysokie a jakoscia nie odstaja od zadnej innej marki. I w rezultacie np. VW kosztuje 20 tys zl rok 2001 a Opel z tego samego rocznika mamy za 10 tys zl ! Po co przeplacac ? Za 9 tys dostaniesz fajnie zadbanego Seata Ibize 2001 r. , Renault Clio, Chevroleta Aveo, Opla Astre 2, Opla Corse C
Pan XXX ¥¤
sekacz19
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 13 08 2012
Auto: Na razie brak :)

21 Lip 2011, 14:21

Tylko patrzcie na daty bo temat ma już prawie 5lat.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
    Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...
    Hybrydy na tory (i OS-y)!
    Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...