Które auto będzie pewniejsze - używany SUV

11 Lis 2021, 20:19

witam. zamierzam kupić używanego suv volvo xc 90 lub Grand Cheerokee. I tu mam ból ponieważ jeżdżę już trzecim volvo a wiem jak na te czasy trafić ciężko od obcej osoby xc90 w dobrym stanie. Interesują mnie oba modele około 2012 r. Kolega ma cherokee do sprzedania 2012r 3.0 crd z polskiego salonu z udokumentowanym serwisem i przebiegiem i dlatego zaciekawiło mnie to. I teraz pytanie czy brać ten cherokee czy szukać volvo nie wiedząc co trafię. Nie chce po zakupie wydać następne 20 tyś na naprawy. Czy nie bać się tego cherokee i brać go. Jednak to jeep. Nie mam pojęcia. Proszę ktokolwiek miał doczynienia z tymi autami o poradę mam czas do 20 listopada bo tyle czasu znajomy mi przytrzyma te cherokee. Z drugiej strony przyzwyczajenie do volvo. Ja nawet nie wiem czy w warszawie jest jakiś warsztat oprócz serwisu jeep
kinga45
Obserwowany

0

11 Lis 2021, 21:34

Podstawą przy zakupie używanego auta jest jego stan techniczny.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
0

11 Lis 2021, 23:56

Chyba nie do końća wiesz czego szukasz, pchasz się w SUV-y klasy wyższej, wielkie krowy a pytasz o koszty, to nie jest klasa miejska typu Punto 1,2..
Jak oferta tego Grand Cherokee jest wg Ciebie pewna to bierz.
Jeremias
Początkujący

0

12 Lis 2021, 00:48

kinga45 napisał(a):Proszę ktokolwiek miał doczynienia z tymi autami o poradę mam czas do 20 listopada bo tyle czasu znajomy mi przytrzyma te cherokee

Jeśli wiesz, że znajomy dbał o ten samochód to można go odkupić, zawsze to lepsza opcja niż szukać u obcych.
Gość114260

0

13 Lis 2021, 23:32

Widzę że forum wszędzie prawie służy do dogryźliwości niż pomocy przeważnie. Między dwoma samochodami jest różnica bardzo duża jednym jedzie się jak czołgiem a Volvo płynie. Wykończenie wnętrza to samo. Wybrane Volvo i zakupione. Jak ktoś nie ma doczynienia to po co się udzielać
kinga45
Obserwowany

0

13 Lis 2021, 23:41

Bo tak naprawdę nie zadałaś żadnego pytania. Tylko co wybrać. ;)
Gość114260

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...