Które auto brać?

24 Lip 2008, 19:09

Witam
Mialem juz kiedys zalozony temat ale wiele sie nie dowiedzialem co mam brac. Dzis juz wiem ze bede wybieral pomiedzy dwoma samochodami tej samej marki a mianowicie Astra II i Corsa C

1. Astra II rok 99 cena: 2750 Euro
-ABS
-2 x AIR BAG
-el. lusterka
-el. szyby x2
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek
- Przebieg 125 tys. km
-Samochod byl lekko pukniety ale nie widac tego zbytnio

2. Corsa C rok 00 cena: 2900 Euro
-ABS
-4 x AIR BAG
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek
- Przebieg 140 tys. km
-Autoalarm
- 1 wlasciciel
- Bezwypadkowy

Prosze o szybka odp poniewaz w sobote jade do niemiec i niewiem ktore brac :shock:

Pozdro
oclass
Nowicjusz

24 Lip 2008, 19:15

kolego najpierw powiedz jaki silnik ma kazde z tych aut :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

24 Lip 2008, 19:38

Szybkie pytanie, szybka odpowiedź - Astra II.
A dlaczego?
Bo większa, a Corsą (co prawda B) już się najeździłem i mi się znudziła :D

A poważnie, to jak Ci napisał Pawlo, nie podałeś jakie silniki. Poza tym jak już masz mocno zawężony wybór, to raczej pozostają indywidualne upodobania.

Ps. Ja tam bym brał Astrę II ;)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

24 Lip 2008, 21:20

Tak szczerze to sam niewiedzialem jakie te autka maja silniki bo powiedzialem wujkowi zeby mi znalazl cos do 1,4 max ale zadzwonilem i juz wiem. Corsa ma 1,3 cdti (to jest diesel?) natomiast Astra ma 1,4.
Mi rowniez bardziej podoba sie astra ale jest jedno "ale" a mianowicie jest 2 drzwiowa a wolalbym 4 (corsa ma 4). Napiszcie mi cos o tych silnikach i w ktorym aucie jedzie sie bardziej komfortowo.
oclass
Nowicjusz

24 Lip 2008, 21:33

Corsa o której piszesz (CDTI) to silnik diesel-a.
Poleciłbym Ci właśnie ten samochód ze względu na to że możesz nim wiecej pojeździć, bo benzyna z takim przebiegiem może się sypać
pawleryb
Nowicjusz

24 Lip 2008, 21:49

w 2000r. w corsie C nie bylo silnika CDTI :!:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

24 Lip 2008, 22:02

Hmm niewiem niewiem moj wujek mowil wyraznie cdti no chyba ze zaszla jakas pomylka ale dzisiaj juz nie bede o tej porze do niego dzwonic.
Czyli jesli ta corsa rzeczywiscie bedzie miala cdti to bedzie lepszym wyborem niz astra?
oclass
Nowicjusz

24 Lip 2008, 22:06

Astra II - większa, lepiej wyposażona. Silnik 1.4 (90KM) radzi sobie z tym autem. 140 km/h to nie problem, a pójdzie i pod 200 km/h. Silnik pali w zależności od kierowcy. W mieście 7-8 litrów, w trasie przy spokojnej jeździ zejdziesz do 5 litrów, przy bardziej agresywnej spalisz tyle co w mieście.

Przede wszystkim do czego Ci to auto potrzebne. Jeżeli będziesz robił codziennie 10 km to bez sensu jest brać diesla.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lip 2008, 22:06

nie bedzie CDTI w tym roczniku, a szczegolnie w tych pieniadzach
one weszly dopiero chyba w 2003r.
w corsie w tym roku byl diesel 1.7 DTI 75KM
w sumie obydwa auta sa dobre jakie bys nie wzial powinines byc zadowolny :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

25 Lip 2008, 17:53

Zadzwonilem do wujka i okazalo sie ze pomylil silniki bo komus rowniez pomaga w sprowadzeniu corsy z takim wlasnie silnikiem. Moja corsa jak sie dowiedzialem ma tylko 1.0 w benzynie czyli z jednej strony jest to wada z drugiej zaleta. I znowu jestem w kredkach bo niewiem czy brac autko z 1.0 czy 1.4 ale to sie dowiem w niedziele.

Pozdro i dzieki za wypowiedzi
oclass
Nowicjusz