Które auto lepiej kupić

23 Sie 2021, 18:11

Witam, potrzebuję pomocy w podjęciu decyzji miedzy Nissan Maxima (1998)(2.0 140 KM) a Mazda Xedos 9 (2002)(2.5 163KM). Głównie pytam o awaryjność obu pojazdów, częste usterki i jakieś koszty utrzymania. Może ktoś ma albo się zna bo ja zielony jestem w temacie :D
Huragan
Obserwowany

23 Sie 2021, 18:37

Pytanie o awaryjność 20 letnich aut, uważam za pozbawione sensu.
Mniej awaryjne będzie auto zadbane, bez względu na to, czy uchodzi za awaryjne, czy nie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sie 2021, 21:43

yeti65 napisał(a):Pytanie o awaryjność 20 letnich aut, uważam za pozbawione sensu.
Mniej awaryjne będzie auto zadbane, bez względu na to, czy uchodzi za awaryjne, czy nie.

Nie zgodzę się z Tobą bo są różne auta i różny poziom psujakowości.

Huragan napisał(a):Witam, potrzebuję pomocy w podjęciu decyzji miedzy Nissan Maxima (1998)(2.0 140 KM) a Mazda Xedos 9 (2002)(2.5 163KM). Głównie pytam o awaryjność obu pojazdów, częste usterki i jakieś koszty utrzymania. Może ktoś ma albo się zna bo ja zielony jestem w temacie

Jak jesteś zielony w temacie to odpuść. Jak chcesz auto JP pokroju starej maximy to popatrz na camry przynajmniej serwisowo do ogarnięcia bo z maximą może być średnio nie wspomnę o xedosie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dla posiadaczy Outlandera pierwszej i drugiej generacji
    Polski oddział Mitsubishi opracował program umożliwiający zakup nowego modelu Mitsubishi Outlander 2013 w niezwykle korzystnych warunkach posiadaczom Outlandera poprzednich generacji. Lojalni klienci otrzymają bezpłatnie ...