REKLAMA
Wraz z pierwszym postem witam serdecznie:)
Jestem laikiem w kestii samochodów, ale nie zupełnym naiwniakiem:P Poczytałem trochę wasze forum, inne i poszperałem w necie:P Mam zamiar kupić pierwszy samochód i mogę przeznaczyć na niego 7 tysięcy(ew. 500 zł jeszcze znajdę). Kolejna sprawa to silnik, nie mogę pozwolić sobiena większy niż 1.6, gdyż zjedzą mnie opłaty... Poszukałem, poszperałem i sugerując się tym co doradzacie innym młodym kierowcom wybrałem kilka aut.
1. Honda Civic (roczniki: 95-96, wer. V lub VI)- da się znaleź VI-tkę w dobrym stanie za tą kwotę? Trochę boję się inwestować w V, bo wiem jak jeżdżą nią moi kumple:P
2. Mirshubishi Lancer(roczniki: 94-99)- tak samo jak wyżej. I czy w ogóle opłaca się ten samochód, jak z awaryjnością, kosztami eksploatacji itp.
3. Mazda 323(roczniki: 94-98)-to co wyżej
4. VW Polo III(96-99)
5. Seat Ibiza (95-98)
W takiej mniej więcej kolejności rozpatruję te samochody. Najważniejsze, czy za tą cenę można znaleźć coś konkretnego, a nie kawał szrotu na kółkach:/ No i jak z ich ogólną opłacalnością? Warto szukać z gazem czy na benzynie zostać? Awaryjność, cena części i ich dostępność:)
Liczę na waszą pomoc:)(browar za pomoc:D)
Z góry dzięki i pozdrawiam:)