Które auto wybrać?

07 Sie 2013, 15:23

Witajcie, mam dylemat nad wyborem samochodu, będzie to mój pierwszy samochód. Oczekuję głównie tego by auto było sprawne, mało awaryjne i ekonomiczne. Czy któreś z tych przeze mnie wskazanych waszym zdaniem spełnia oczekiwania i jest warte swojej ceny? Proszę pomóżcie, bo na samochodach zbytnio się nie znam. Z góry dziękuję :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]

Jak widzicie głównie zastanawiam się nad Peugeot 206, Fiat Punto i Opel Corsa, choć inne modele również są mile widziane. Głównie zależy mi na wydatku rzędu max 6500zł i samochodzie z Wielkopolski. Czekam na waszą pomoc w wyborze.
Laikowy
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Sie 2013, 17:58

Podpinam się pod temat, bo sam szukam czegoś podobnego :)
Pytalski
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Auto: Peugeot 206 XS
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

07 Sie 2013, 18:04

O Corse C w tych pieniądzach bedzie ciezko i wogole odpuscil bym sobie silnik 1.0 (glosna praca 3cylindrowki i pali tyle co 1.4 a osiagi emeryckie).
Polo III po lifcie to już wogóle nie ten pułap cenowy.
Ja obstawiam za Punto,bedzie to raczej najlepsza propozycja w tym przedziale cenowym a jak jeszcze znajdziesz ładne 1.2 16V to juz wogole bajka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sie 2013, 18:18

A to Reno, czy Peugeot 206 lub ten VW Polo? Się nie nadają tak? Ten jest 1.2 16v [link do Otomoto wygasł] :) A czym się wyróżnia na tle pozostałych?

A czy ten, to juz nie wiem, bo się nie znam heh [link do Otomoto wygasł]
Laikowy
Nowicjusz

07 Sie 2013, 18:49

Polo czy 206 też niczego sobie ale Punto predzej znajdziesz w lepszym stanie i moze nawet od 1wlasciciela i z polskiego salonu.
1.2 16V od innych nie wyroznia sie niczym ale jest to bardzo dobra,dynamiczna i oszczędna jednostka do tego autka ale rzadko spotykana niestety.
1.2 60KM też daje rade.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Sie 2013, 18:50

Czyli ewentualnie tego niebieskiego Punciaka mógłbym brać pod uwagę? ;) Bo ten srebrny nie wiem jakie ma parametry :)
Laikowy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...

07 Sie 2013, 18:53

Tak jak najbardziej. To srebrne też możesz obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

07 Sie 2013, 20:17

Czekam jeszcze na inne propozycje z tych przeze mnie zamieszczonych lub jakieś od was, bądź konkretnych modeli których powinienem szukać ;)

A co powiecie o tym? [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do Tablica wygasł]
Laikowy
Nowicjusz