Witam.
Obecnie jeżdżę Renault Thali 1.4 16v, ale zaczęło mi brakować w niej miejsca, klimatyzacji i mocy, bo silnik ma jedynie 75KM.
Od jakiegoś miesiąca zastanawiam się nad zmianą. Budżet, jaki posiadam, to 20 tysięcy. Od samochodu oczekuję wygody, zrywności i bezpieczeństwa. Chodzi mi o to, bym mógł bez nerwów bezpiecznie wyprzedzić przy prędkości ok 100km/h, co w przypadku mojego obecnego auta nie jest takie "bez stresowe"
![Uśmiechnięty :)]()
, wygodnie się rozsiąść za kierownicą ( mam 188cm ) a za siebie zapakować wygodnie dwójkę pasażerów. W grę wchodzą tylko silniki benzynowe, w które bez problemów będzie można zamontować instalację LPG. Diesle odpadają ze względu na to, że w autach ~10 letnich pojawiają się w nich dość kosztowne problem, a tego właśnie chcę uniknąć. Oczywiście benzyniaki nie są bezawaryjne, ale z tego co wyczytałem w sieci, są lepsze od diesli.
Póki co, moim faworytem jest Ford mondeo mk3 2.0. Samochód duży, wygodny i te 145Km powinno w zupełności wystarczyć. Zastanawiam się także jeszcze nad Mazda 6 2.0, jakimś Lexusem IS200, C klasą 2.0, CLK 2.0, BMW e46 2.8i, Jaguar X-type. Który z tych samochodów byście polecili? A może macie jakieś inne, ciekawe propozycje?
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
![Uśmiechnięty :)]()