Które lepsze

03 Mar 2025, 23:31

Hej, planuje zakupić na lato nowe auto, mam kilka w głowie i chciałem się zapytać o opinię które lepsze
Volvo s60/90
Byd Seal
Audi a6 etron albo s5
Mercedes cla 220/35 amg
Mercedes eqe
Anonymous1234
Obserwowany

04 Mar 2025, 14:05

Kolego nadeszły takie czasy,ze należy pytać ,które auto gorsze a nie które lepsze,ale skoro pytasz o auto ganz nowe i zamierzasz śmigać nim do końca gwarancji to ja bym wybrał normalne bez jakiejkolwiek ,,elektryki,, już widziałem na YT Audi E-Tron z przeb.40 tyś km ,wypaliły się przy silniku el.styki i nie ma bryki.VOLVO jest godne uwagi i Mercedes cla o ile ma silnik V8 AMG,gdyz jesli to 2.0 to sprzedać będzie ciężko,nikt nie chce AMG z 2 l silnikiem.Mnie za oko chwyta VOLVO,kolega kupił CLa uzywkę za 120 tyś zł,silnik 1.3,gdy pokazałem mu VOLVO jakie mógł mieć w tej kasie,do tego czasu znaczy za sobą wilgotną ścieżkę ,chodzi zapluty cały czas,nawet się nie przyznał,że zamierza tyle wydać kasy na auto,CLA?! pfff,przewiózł mnie,pfffff.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Mar 2025, 16:38

Phantom dobrze gada. Generalnie wszystkie auta to problem, choć mam wrażenie że im nowsze, tym bardziej kłopotliwe, awaryjne i nienaprawialno/jednorazowe. Może kupno używanego byłoby bardziej sensowne, przynajmniej nim producenci nie wrócą na ziemię?

Ja osobiście z Volvo S60 2.4 170km 2001r bez turbo, bez gazu nie miałem absolutnie żadnych problemów. Miałem ten wóz 10 lat, jak sprzedawałem to miał 20... I dalej nic mu nie było. Rdza go nie jadła, klar na lakierze dalej gruby. W sumie to sprzedałem tylko dlatego, bo przy jeździe w foteliku RWF dziecko wyłączało mi z obiegu 2 fotele z prawej strony auta, a w drodze miałem 2gie dziecko :D

Natomiast współczesne S60 to jest zupełnie inna historia. Ładne są, ergonomiczne i fajnie wyposażone - ale to nie jest ta sama jakość blach, silników, elektryki i elektroniki.
mikajisy
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...
    Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...