Które wybrać do 23000 zł. Prosze o radę

27 Mar 2011, 19:22

Witam

W Kwietniu chcę w końcu dokonać zakupu jednego z wyżej wymienionych samochodów.
Proszę o opinie którym modelem i dlaczego warto się zainteresować. Nie ukrywam zależy mi na ekonomice. Mój faworyt to audi a3 od 2001 ale znalazłem interesującą ofertę passata tylko wydaje mi się że za wymiana skrzyni biegów w owym modelu kryje się jakiś poważny dzwon.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ps. czy warto jedynie dla większej pojemności wybrać pasata niż golfa??
Przepraszam być może za głupie pytania ale chce poznać Wasze opinie

Proszę o opinie
Pozdro
ambrosius
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

27 Mar 2011, 19:51

Średnio się ten Passat prezentuje, ja bym odpuścił.
A konkretnie chcesz A3 lub Passata ?
Wydaje mi się, że jest sporo ciekawszych samochodów niż te wymienione przez Ciebie.
Np:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

27 Mar 2011, 20:31

Jak zawsze nie umie się definitywnie zdecydować dlatego proszę o wasze zdanie, co wy na moim miejscy byście wybrali. Na 80% skłaniam się ku A3 silnik 110KM ze względy na niskie spalanie, koszty zamienników przy ewentualnej awarii też stosunkowo tanie. Alfa romeo kojarzy mi się z egzotyką dlatego wolę coś sprawdzonego.
Chciałbym po zakupie zainstalować sobie hak i od czasu do czasu coś przewieść dość znacznych rozmiarów przyczepą a nie wiem czy A3 nie będzie za mało gabarytowym autem by ciągnąć ową przyczepę dlatego rozważam passata.
ambrosius
Nowicjusz

27 Mar 2011, 21:19

dość znacznych przedmiotów np. co jacht ;) mocny silnik i duży moment wszystko pociągnie nie ważne czy np. passat czy a3
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

27 Mar 2011, 21:29

ambrosius napisał(a):Chciałbym po zakupie zainstalować sobie hak i od czasu do czasu coś przewieść dość znacznych rozmiarów przyczepą

to nie lepiej cos 4x4
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2011, 14:06

Przyczepa jest dość znacznych rozmiarów a nie przewożone przedmioty :wink: heh, ale mniejsza z tym proszę nie wybiegać modelami samochodów poza te które przytoczyłem, oczekuję konkretnych za i przeciw.
Pozdro
ambrosius
Nowicjusz

28 Mar 2011, 20:51

Przecież i tak wiadomo, że wybierzesz passat'a bo to "Dojcze" auto, duże auto, pakowne auto itp itd. Jeżeli już musisz to rób jak miliony i bierz zajeżdżonego passat'a których widać co drugie auto:)
A3 nic lepszego oprócz tego, że to mniejszy bagażnik i znaczek Audi... też masa tego jeździ bo to w końcu "Dojcze", a "Dojcze" znaczy lepsze prawda?

Od komuny wiele się zmieniło i to co Niemieckie nie zawsze musi oznaczać lepsze bądź solidniejsze.
Tu masz coś młodszego co nie jest z koncernu VW. ;)
Na Twoim miejscu brałbym szczerze coś innego ale wiadomo nie ja wybieram auto więc kieruj się czym chcesz bierz passata bo większe albo A3 bo bardziej młodzieżowe, a passat bardziej dziadkowy wóz
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

28 Mar 2011, 20:59

Opel Astra, Ford focus, ford mondeo, citroen c4, Peugeot 307/(2 tysiące zł więcej)407; każdy z tych samochodów będzie nowszy, ładniejszy i MNIEJ STYRANY niż te które ty wymieniłeś. Z tych które wymieniłeś nie kupiłbym żadnego :grin:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

28 Mar 2011, 22:43

Może rzeczywiście coś 4x4? Ja bym polecał Nissana X-Traila 2001r.
Ostatnio edytowany przez atis700, 29 Mar 2011, 08:15, edytowano w sumie 1 raz
atis700

28 Mar 2011, 23:00

nie brałbym pod uwage golfa bo audi ładniejsze i wygodniejsze
pperzok
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie