Jakie coupe wybrać

08 Lut 2011, 10:51

Witam mam spory problem w wyborze samochodu, otóż mam do wyboru dwa samochody pierwszy to Volvo C70 2.0 20V Turbo a drugi BMW Seria 3 E46 2.0 Ci. Mi bardziej z wygladu odpowiada BMW lecz silniczek 150KM to troche za malo dlatego moc ciagnie do Volvo. Wiem ze zaraz wszyscy beda pisac zebym wybral BMW bo to BMW jesli bedziecie mieli tak uzasadniac swoje wypowiedzi lepiej nie piszcie najlepiej zeby napisal ktos kto wie cos na temat obu samochodow i moglby je jakos porownac bo wybor mam na prawde bardzo ciezki a takie komentarze mi tego wyboru nie ulatwia.
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

08 Lut 2011, 12:25

J bym wolał Volvo jest ładniejsze i wiadomo mocy ma więcej turbo itd... jeśli ciągnie Cie bardziej do Volvo to je kup bo rzeczywiscie możesz żałować potem bo te 150 w takim aucie jak Bmw szału nie robią już lepiej zainwestować w 328 jak jeśli zależy Ci na mocy.... Ja bym sie rozejrzał jeszcze za jakimś japończykiem prelude 2.2vtec alb integra bardziej bezkompromisowe mniej wygodne ale chyba o to chodzi w coupe
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

08 Lut 2011, 15:11

Wolalbym bardziej samochody do pojemnosci max 2 litry moze byc to nawet 1.8T byle by nie przekraczalo dwoch litrow pojemnosci wiadomo wtedy oplaty wieksze a pali mozna powiedziec tyle samo
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

08 Lut 2011, 15:35

To może jakiegoś Mercedesa, podobnie jak w BMW napęd na tył.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Lut 2011, 15:46

No to można dorzucić Audi s3 leon cupra takie usportowione auta a coupe to astra bertone moze nizsza klasa niż wymienione przez Ciebie ale niezłe
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

28 Mar 2011, 20:04

To może ja - żeby już nie zakładac kolejnego wątku, bo generalnie problem mam podobny. Szukam coupe. Myślałem coś o Passacie CC. Ale jak macie coś poleconego, to chętnie skorzystam z dobrej rady i opinii. Jeśli chodzi o cenę, to będę je i tak brał w leasing, tak więc może być nawet i coś droższego (100 tys.).
:) sasasa
Gregory_kac
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    Na żywo i zza kierownicy
    Wakacje ze smartfonem w ręce? Dlaczego nie, o ile nie prowadzimy w tym samym czasie samochodu i nie zajmujemy się telefonem bardziej niż tym, co dzieje się na drodze. W przeciwnym razie dekoncentracja za kierownicą może skończyć ...

28 Mar 2011, 20:22

no akurat ty to powinieneś założyć nowy wątek bo to troche auta z innej bajki
Pawelcode
Początkujący

28 Mar 2011, 20:52

Ja też bym myślał o 328 i nie przejmował się za bardzo pojemnością, jeżeli ktoś chce mieć jakiekolwiek coupe musi się liczyć z kosztami a to jest najlepszy wybór. No niestety o Volvo się nie wypowiem bo poprostu mało wiem i nie brałbym go nigdy pod uwagę.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

28 Mar 2011, 21:14

oj bez przesady z tymi kosztami. to już nie są młode samochody i zamienników jest dużo także czy to sedan czy coupe nie ma większego znaczenia. jazda na pewno lepsza będzie w bmw ale... tego jeździ pełno. a to volvo jest ładne i na pewno o wiele bardziej oryginalne
Pawelcode
Początkujący

28 Mar 2011, 21:16

Do jakiej kwoty? To podstawowe pytanie.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

28 Mar 2011, 21:28

Zdecydowanie ciekawszy silnik drzemie pod maską Volvo.
Ostatnio edytowany przez atis700, 29 Mar 2011, 07:15, edytowano w sumie 1 raz
atis700

28 Mar 2011, 21:42

Gregory_kac
Auto musi być nowe, czy może być używane? Jeśli używane to zainteresuj się Mercedesem W204 najlepiej z pakietem AMG.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

28 Mar 2011, 21:55

Ja wole BMW bardziej agresywne :p
pperzok
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie