Które z tych aut polecacie??

15 Lis 2012, 22:05

Witam. Niedługo planuję kupić samochód. Wybrałem już wstępnie potencjalne samochody które chcę kupić. Chciałbym poznać wszystkie za i przeciw o tych samochodach oraz jakie są koszty ich eksploatacji tzn. spalanie, ceny części zamiennych.

Oto samochody którymi jestem zainteresowany:
1. Volkswagen Passat B5 FL 1.9 TDI 131 KM
2. Audi A4 B6 1.9 TDI 131 KM
3. Audi A6 C5 1.9 TDI 131 KM
4. BMW 320d e46 2.0d 136 lub 150 KM
Tedi92
Nowicjusz

Miejscowość: siedlce

15 Lis 2012, 23:34

Witam, ja bym radzil Audi a4, moj szwagier ma to samo audi z tym silnikiem , autko ma 308tys km, i bardzo czesto jezdzi w trasie Paryz-Rzeszow, (kilkanascie razy na rok) , autko jak na tyle tys baardzo zrywne, w korkach w paryzu pali okolo 8 litrow,a w trasie z obciazeniem okolo 6 litrow/100km, jest wygodny, w autko byla jedna wada, odcinala sie Turbina przy przebiegu 260tys km, zostal wymieniony zawor egr, i autko smiga jak nowe;) ale to tylko moje zdanie na temat tego autka;)
ensik11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 09 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Daewoo Lanos

17 Lis 2012, 19:27

Jeśli liczysz na przyjemność z jazdy to zdecydowanie BMW 2.0d 136 KM.
Jeśli dla Ciebie liczy się komfort jazdy i pojemne wnętrze to Passat bądź A6, z tym że Audi jest cięższe i częściej będzie wymagało wymiany z przodu wielowachacza (w passacie też jest to spora wada, ale zdarza się rzadziej) i warto dodać, że A6 z silnikiem 1.9 bardzo ciężko znaleźć.
A4, hm... moim zdaniem bez sensu. Ciaśniejszy od paska i a6, i przyjemność z jazdy mniejsza od bmw.
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

17 Lis 2012, 21:40

ArsenalFun napisał(a):Jeśli liczysz na przyjemność z jazdy to zdecydowanie BMW 2.0d 136 KM.
Jeśli dla Ciebie liczy się komfort jazdy i pojemne wnętrze to Passat bądź A6, z tym że Audi jest cięższe i częściej będzie wymagało wymiany z przodu wielowachacza (w passacie też jest to spora wada, ale zdarza się rzadziej) i warto dodać, że A6 z silnikiem 1.9 bardzo ciężko znaleźć.
A4, hm... moim zdaniem bez sensu. Ciaśniejszy od paska i a6, i przyjemność z jazdy mniejsza od bmw.

Mysle ze w passacie wcale nie rzadziej leci zawias z przodu a tak samo jak w A6, tym bardziej ze zawieszenie ma identyczne. audi wydaje sie ciezkie, ale bude ma z aluminium (nie rdzewieje i redukcja masy)
MaroLBN
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...