REKLAMA
Witam forumowiczów Mam mały problem, ponieważ szukam samochodu, lecz pojecie o motoryzacji mam małe (sprowadza się ono do orientacyjnej wiedzy o mocy, litrażu i wyglądzie). Wybrałem kilka samochodów, które wpadły mi w oko, jednak nie wiem, które z nich wypada najlepiej. Sprawdzałem oceny, ale niedużo mi to dało bo wszystkie mają mniej więcej tę samą. Oto samochód, które biore pod uwagę + argument dlaczego:
- Mercedes 190 2.5 lub 3.0 w dieslu - tylny naped, jechałem nim i całkiem wygodnie się prowadził (znajomy ma i chwali), duży litraż, więc conieco można pośmigać
-Mazda MX-6 - przede wszystkim wygląd. Jeśli tak, to w gazie, z tym, że nie wiem jak LPG chodzi w tych silnikach. Nie wiem jak z awaryjnością. Czytałem o litrazu i mocy ale i tak niewiele rozumiem z tego wszystkiego
-Audi 100 - Moc, ale nie wiem w sumie jaki najlepszy silnik by wybrać. Zapewne też dojdzie LPG bo nie wypłacę się z >2.0 w benzynie.
-Volvo 850 lub V70 sedan- opinie znajomych "starsze volvo nie do zajechania", nie wiem co i jak z silnikami. Nie wiem też czy w dieslu czy benz+LPG
Drodzy forumiowicze, proszę o poradę, które z tych samochodów to najlepsza opcja. Bedzie to mój pierwszy samochód i chciałbym, żeby to ybł najlepszy wybór . Moje fundusze ograniczają się do 8-9 tys. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
P.S Jesli macie jakieś propozycje samochodów o podobnym wygladzie (i kosztach) do Mercedesa lub Volvo to prosze piszcie