Ktorego Golfa Kupic

03 Mar 2009, 20:00

Witam !
mam do wyboru 2 autka oba to Volkswagen Golf II
lecz nie wiem ktorego wybrac prosił bym o wasze wypowiedzi ...
nizej podane sa linki do obu samochodów

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bulbi
Nowicjusz

03 Mar 2009, 22:10

samochod trzeba zobaczyc na żywo i dokladnie obejrzeć żeby móc cokolwiek stwierdzić
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

04 Mar 2009, 10:33

Śmieszne ale mam wrażenie,że większe zufanie budzi ten starszy model w dieslu...Jeśli silnik jest w nim ok.to ogólnie auto jest tanie w utrzymaniu i ekonomiczne. Benzyna będzie więcej palic i te wszystkie zabiegi tuningowe niekoniecznie dobrze świadczą o tym aucie.
Najlepiej obejrzec oby dwa egzemplarze w realu. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Mar 2009, 11:12

o czym Ty w ogóle mówisz? Na zdjęciach każde auto mona przedstawić jako cacko a w rzeczywistości to szajs. Musisz obejrzeć, posiedzieć, posłuchać silnika, przejechać się kawałek. Ja polecam diesle bo mam do nich większe zaufanie :)
agnes
Nowicjusz

05 Mar 2009, 08:34

No chyba te Golfy to nie cacka..?
Raczej pojazdy użytkowe kupowane ze względu na swoją legendarną niezawodnośc i tanią eksploatacje...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Mar 2009, 02:54

Choć benzyniak wygląda ładniej, to chyba bym się skłaniał do tego GTD. Jest chyba lepiej wyposażony i wydaje się, że jest wart swojej ceny (jeśli prawdą jest to co napisał właściciel (naprawiając to wszytko zapłacił tyle co autko jest warte)). Poza tym mnie osobiście nie podobają się 5 drzwiowe, ale to kwestia gustu.
Sam jeżdżę golfem II z 87r. i wiem, że jeśli poświęca się temu autu ok 4 godzin tygodniowo na tzw. dbanie, to on się odwdzięcza niezawodnością (znam kilku właścicieli innych dwójek, którzy uważają podobnie).
Z tego co zauważyłem to oba golfiki są z jednego województwa, więc można pojechać oglądnąć oba. Jeśli któryś ci się spodoba, to z racji wieku, warto pojechać do specjalisty, sprawdzić zawieszenie (zbieżność, kąty...) i stan silnika. Golfy są tak "prostymi" autami, że oględziny nie powinny długo trwać i wiele kosztować.
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf Alltrack (2015)
    Volkswagen przedstawił nam nowy model Golfa w opcji terenowej, z dopiskiem Alltrack. Po wypuszczeniu na rynek Passata Alltrack, inżynierowie Volkswagena postanowili dalej iść w tym kierunku. Nowy Golf, wyglądający jak wyżej ...