Którego wybrać ?

02 Maj 2010, 09:02

Kubuch napisał(a):Na podstawie 3 posiadanych aut wydajesz niepochlebną opinię o innym aucie...

Tak, masz rację - właśnie na podstawie tego oceniam Lanosa :lol: To po pierwsze primo. Po drugie primo. Również przyznaje Tobie racje, na forum powinny udzielać się jedynie osoby, które mają sprawdzoną całą motoryzację, wszystkie marki. Tylko takie osoby mają prawo do oceny i wydawania opinii. Ma to sens - nigdy nie jeździłeś takim autem, nie oceniaj, nie podpieraj się opiniami szwagra, cioci, taty, wujka, babci i kolegi, co ma kolegę, który zna kolegę, który ma to auto. Dlatego właśnie oceniłem Lanosa, który o jakości i komforcie Mazdy 323F BA może jedynie pomarzyć.
Kubuch napisał(a):Ja osobiście za zabytkami nie przepadam

Kwestia gustu - ja akurat zabytki uwielbiam ;) Zresztą, jeździłeś MX-6 lub 323F BA, żeby wydawać "niepochlebne opinie"? ;)
Ostatnio edytowany przez pawelMX6, 02 Maj 2010, 09:07, edytowano w sumie 1 raz
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

02 Maj 2010, 09:02

Fundusze 8500zł max ;]
A sądzicie o Alfie 156 ;] ?
Ostatnio edytowany przez VMD, 02 Maj 2010, 09:09, edytowano w sumie 1 raz
VMD
Nowicjusz

Miejscowość: XVZ

02 Maj 2010, 09:05

A, dobrze, że dodałeś, bo już zapomniałem o co chodzi w temacie :mrgreen: Zbierając opinie w temacie możesz wywnioskować:
- Daewoo Lanos - 2 głosy,
- Mazda 323F BA - 1 głos.
Wybór należy do Ciebie ;)

Ja zrobię jeszcze tak.
Lanos: [link do oferty na Allegro wygasł]
Rocznik: 2000
Wyposażenie fabryczne: Centralny zamek, Elektryczne szyby, Immobilizer, Lakier metallic, Wspomaganie kierownicy
Cena: 7500

323F BA: [link do oferty na Allegro wygasł]
Rocznik: 1996
Wyposażenie fabryczne: klimatyzacja, elektryczne szyby, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, alarm, elektryczna regulacja reflektorów, immobilizer, regulacja kierownicy, lakier metalic, regulacja foteli w 4 płaszczyznach, 2 podłokietniki, lusterka w kolorze nadwozia
Cena: 7 299

Sam oceń, który się Tobie bardziej podoba.
Ostatnio edytowany przez pawelMX6, 02 Maj 2010, 09:14, edytowano w sumie 1 raz
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 09:11

Alfe 156 jak szukasz to znajdziesz na allegro do 8500zł ale jedz to obejrzyj na żywo to zwątpisz,jeśli chcesz auto a'la sportowe to Mazda 323F bedzie odpowiednia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2010, 09:18

Jak lanosa to tylko Sedan.
Mazda 323F BA Ładniejsza od tego lanosa ;]
VMD
Nowicjusz

02 Maj 2010, 09:30

A Fiat Coupe i Bravo HGT? A, napisz proszę jeszcze dwie rzeczy: jaki silnik wolisz - ekonomiczny czy raczej szybki, oraz czy lubisz się bawić przy aucie, dodawać jakieś rzeczy, zmieniać coś? Nie chodzi mnie o naprawę oczywiście ;) Jeśli lubisz, to np.
- Mazda 323F BA - możesz dokupić kilka fabrycznych smaczków np. climatronic, elektrycznie składane lusterka, owiewki, fabryczny pakiet sportowy Mazdaspeed itd.,
- Honda Civic - tutaj jest potężne pole do popisu z racji stylu JDM,
- Fiat Coupe - bardzo lubię ten samochód, ale nie wiem, czy są jakieś fabryczne rarytasy, na pewno można się pobawić z mocą w przypadku turbo,
- HGT - też lubię ten samochód, mój przyjaciel posiada taki, ale więcej czasu spędza pod nim, niż jeżdżąc, sam jednak przyznaje, że to ewenement, ponieważ reszta chłopaków z klubu nie ma takich problemów.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...

02 Maj 2010, 10:40

Nie no powiem szczerze że jak masz 8500zł to zamiast Lanosa poszukaj sobie 323F BA bo to będzie naprawde inna bajka.I to mówi użytkownika Lanosa :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 14:06

Wole coś bardziej dynamicznego ;]
A co zabawy przy nim to raczej tak ;]
Mazda 323F BA będzie lepszym wyborem od lanosa ?

[link do oferty na Allegro wygasł]

A ten ?...
A może BMW e36 ??
Ford Mondeo ?
VMD
Nowicjusz

02 Maj 2010, 15:10

Przyjdzie barol91, to ci wszystko powie :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Maj 2010, 15:36

VMD napisał(a):Mazda 323F BA będzie lepszym wyborem od lanosa ?

Moim zdaniem bez cienia wątpliwości, to zupełnie inna liga wykończenia, technologii i właściwości jezdnych.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 17:19

A powiem powiem :mrgreen: Lanos z linku miał coś robione z prawą strone (drzwi pasażera mają inny odcień lakieru niż reszta auta)bity tył (klapa mi sie widzi żle spasowana i blacha pod tylną prawą lampą też ma inny odcień lakieru),silnik 1.6 16V nie ma 110KM tylko 106KM,niewiem jaka tam jest instalka lpg ale jesli jest to sekwencja to możesz sie skusić a jesli inna to potem mogą wystąpić problemy i bedziesz klął ile sie da.Antena od radia była wymieniane bo seryjnie jest elektrycznie wysuwana a tutaj jest już na stałe ale to bolączka większości Lanosów po dłuższym czasie.Ogólnie prezentuje sie całkiem całkiem ale cena do zbicia.Aha i jeszcze jedno nikt nie sprzedaje auta z nowymi częściami,tam musi być coś nie tak.Ja bym go omijał bo za dużo gdybania jest.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 17:29

A powiem powiem :mrgreen:

He he no ja wszystko wiem co gdzie i jak :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 17:53

No zauważyłem :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2010, 18:05

He he to GIT :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Maj 2010, 09:57

Fiat Coupe to dobry wybór... Oczywiście jeśli masz przynajmniej 10 000zł to możesz się rozglądać. Na tańsze nie patrz... Przynajmniej ja nie polecam. Bo kupisz i będziesz miał z nim same problemy. I będziesz gadał, że FIAT-y to graty i się sypią.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Rok produkcji: 2005