Którego z Civiców wybrać?

13 Mar 2009, 20:48

Witam ma dwa autka do wyboru

1.[link do oferty na Allegro wygasł]

2.[link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę o opinie tych dwóch aut i którego najlepiej wybrać!!
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 20:59

obydwa auta były bite.i jakos nie wie wygladaja za ciekawie jak na moje oko.musialbys pojechac dokladnie ogladnac te samochody, gdzie były walniete itp.i najlepiej udać sie na ogledziny u mechanika.wtedy bedziesz mial jasnosc czy ci jeszcze posluzy kilka lat ten samochód.bo ogolnie civic V gen. to super autka, szczególnie jako pierwsze auto dla mlodego kierowcy, sa malo awaryjne jak to japończyki i mozna nimi robic spore przebiegi
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

13 Mar 2009, 21:17

Na co mam dokładnie patrzeć?? Trudno znaleźć samochód z takimi latami nie bitego!! I czemu one nie wyglądają zbyt ciekawie?
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 21:21

to jest tylko moje zdanie takie wyrażone na pierwszy rzut oka.byc moze w realu wygladaja ładniej.sprawdz czy wszystkie czescie sa tego samego koloru,zobacz przerwy miedzy elementami czy są równe,sprawdz wszystkie szyby czy mają oznaczenie z ta sama datą,jesli jedna jest nowsza niz wszystkie to juz wiadomo ze szyba byla wymienia,jesli dwie to prawdopodobnie z tej storny auto dostało.a najlepiej wybeirz ktore bardziej Ci sie podoba, zabierz je do mechanika zaplac 50 zł i on ci powie czy ten samochod bedzie ci sluzyl przez kilka kolejnych lat.
matttias1234
Zaawansowany

13 Mar 2009, 21:32

Mam w rodzinie mechanika i on by ze mną pojechał zobaczyć te samochody!!Chodzi mi o to żeby nie kupić jakiegoś gówna!! I jak kupie jakis samochód to zostanie mi jeszcze 1500zl na jego naprawy!!
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 21:42

niekoniecznie te 1,5k pojdzie na naprawy.pamietaj że przy kupnie samochodu należy zmienić plyny i olej oraz czesci ktore sie szybko zużywają czyli takie ktore standardowo wymienia sie przy przegladach.
matttias1234
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...

13 Mar 2009, 21:44

to co mam wymienic?? i jaka bedzie tego cena?
dexrer
Nowicjusz

13 Mar 2009, 21:54

płyny,olej,filtry, świece,elementy zawieszenia,tarcze i klocki hamulcowe.glownie te rzeczy.a ceny nie sa wygorowane.ale masz wujka mechanika wiec powie ci ile to kosztuje.albo sprawdz sobie w internecie.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 10:40

mowisz o przerwach miedzy czesciami... przeciez z gory jest powiedziane ze nie sa "nie bite" wiec tym samym przerw nie trzeba sprawdzac zeby wiedziec ze nie sa prawidlowe...
cayman9
Początkujący

14 Mar 2009, 10:48

Nie ma co gadać, nikt nie sprzedaje zadbanego civica za 3 tysiące.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Mar 2009, 10:54

cayman9 no okey zgadzam sie.wziołem to pod uwage.ale chodziło mi o to że bedzie miał wtedy mniej wiecej rozeznanie z której strony samochód dostał.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 12:09

z tych dwuch wybralem ten pierwszy czarny!! Mam pytanie czy oplaca sie mi go kupic??
dexrer
Nowicjusz

14 Mar 2009, 12:19

ale nie możemy stwierdzic czy się opłaca.mowie ci ze trzeba auto wziasc na warsztat i dokladnie zobaczyc czy nie okaże sie że za kilkanascie dni bedziesz musiałł wymieniac pół samochodu.
matttias1234
Zaawansowany

15 Mar 2009, 22:00

jedno i drugie jakos podejrzanie wygladaja i ta cena czarnego bym nie wział napewno juz po obejrzeniu srodka mowie nie kierownica i takie detale a niebieska do zastanowienia
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

15 Mar 2009, 22:13

Ten czarny na 100% przód klepany niebieski nie wygląda na bitego toteż na warsztat z nim koniecznie przed zakupem radzę się wybrać.
stasiowski121