REKLAMA
Witam!
Chciałem Was zapytać o opinię nt tych dwóch aut i które byście wybrali:
1) Peugeot 407 z silnikiem diesla 120-130KM, 3-letni z przebiegiem ok 120 - 150tyś km , wyposażenie "pośrednie", za ok 45 - 50 tyś PLN
2) Skoda Octavia wersja Mint (plus jakieś dodatki) z silnikiem benzynowym 122KM, prosto z salonu za ok 63 tyś PLN
Mam dylemat, chcę kupić żonie komfortowe auto do codziennych dojazdów do pracy, w miarę bezpieczne (oboje zaliczyliśmy kolizje drogowe), niezawodne, nie wymagające dużych wkładów finansowych (jak wszyscy , przeglądy nie mają znaczenia), rodzaj paliwa bez znaczenia. Żona wolałaby auto używane, bo nie szkoda, jak się lakier "przytrze" albo w dołek wjedzie. Ale z kolei nie wiadomo, czy było "bite", przebieg zakładam bez cofania licznika. Ja wolę auto nowe, z wiadomą historią, wyposażeniem (tzn mam pewność że są wszystkie poduszki powietrzne, sprawne hamulce, itp -wiem z doświadczenia, za ile może kosztować porządnie "bity" samochód, który się nie nadawał do remontu w ASO, ale poszedł po naprawie u mechanika - tylko czy z kurtynami i sprawnym zawieszeniem?), i chociaż traci na wartości.
Auto ma służyc parę lat (do 5-ciu), ma być bezpieczne i niezawodne.
Jakie są Wasze typy?