Który kompakt w cenie~25 tys?

26 Sty 2020, 19:17

andrewb25 napisał(a):Po jakiego wała miałbym sprzedawać dobre auto 5-8 tys taniej od ceny rynkowej gdybym miał prywatnie taki samochód w super stanie ? kto tak robi?

Hmmm kto? Ktoś kto miał doczynienia ze zje...ami kupującymi... i oczywiście jak masz szczęście to ok.ale jak nie masz to słuchasz dekli od śledztw i podejrzeń co niby wszystko wiedzą bo wysłuchali rad forumowych idealistów... wyjątkiem jest pierwszy wł.salon, dieselek wtedy koła mogą stać w poprzek, silnik może być trupem ale i tak jest super.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Sty 2020, 19:49

andrewb25 napisał(a):Na zachodzie dobre auta schodzą bardzo szybko

Na zachodzie może tak, ale jesteśmy na wschodzie i każdy rynek jest inny i ma swoją specyfikę.
andrewb25 napisał(a):Po jakiego wała miałbym sprzedawać dobre auto 5-8 tys taniej od ceny rynkowej

A ktoś tak napisał?
andrewb25 napisał(a): i tym sposobem testuje rynek i sprzedaje jak najdrożej

Sprzeda za tyle ile ktoś jest gotowy zapłacić. Wystaw auto, wpisz cenę z kosmosu i czekaj miesiącami aż ktoś zadzwoni. Potem wrzuć tutaj link i zaraz będziesz miał info : "zobacz, tyle wyświetleń i jeszcze się nie sprzedał? Czemu?". Jedni mają czas i mogą się bujać miesiącami z autem, a inni chcą sprzedać szybko. Dają atrakcyjną cenę i mają problem z głowy po godzinie.
roksinski
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Renault

26 Sty 2020, 20:32

ja pisałem o niemieckim rynku gdzie możesz go do końca nie znać.
Niemiec jak ma bardzo dobre auto i chce go sprzedać to chce go sprzedać jak najdrożej...jest to spotykana praktyka testowania rynku, i nie interesuje go sprzedanie bardzo szybko w godzinę i po problemie.
Kiedyś nawet chłopaki z kanału auta z niemiec też o tym mówili, możesz sobie oglądnąć

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jak ma auto zepsute to najchętniej Nur for Export lub turek czy inny arab jest u niego po towar za godzinę. :lol:
roksinski napisał(a):Wystaw auto, wpisz cenę z kosmosu i czekaj miesiącami aż ktoś zadzwoni.

Miałem kilka takich przypadków..może cena nie z tzw. kosmosu ale np. +5000zł więcej niż normalnie i auta jeszcze w polsce nie było a to klient na nie już czekał z zadatkiem.
Ale frajerów też nie brakowało bo oczywiście z 10 e-maili z propozycją o 5000zł mniej i jestem jutro :lol: taka jest częsta praktyka na wschodzie tzn . w Polsce... praktycznie każde auto które wystawiam jest email z propozycją zamiany za pewnie jakiś szrot którego nie może ktoś sprzedać albo 4000-5000zł mniej.
Jak jest dobre auto to i u mnie może rok stać..jeść mu nie daję i ceny nie zmieniam. i w końcu ktoś przychodzi i zabiera.

Wiesz za ile ta CRV kupiona?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

10 000zł mniej :lol: bo sam to miałem łykać tylko było już zarezerwowane
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...