Który lepszy - volvo s60 vs peugeot 607?

11 Lis 2010, 14:41

Jak w temacie,volvo s60 vs peugeot 607 z roczników okolo2001,tylko benzyna z gazem,samochód dla 4 osobowej rodziny,który lepiej będzie się sprawował,będzie tańszy w utrzymaniu i eksploatacji?z góry dzięki wszystkim za podpowiedzi.
koval76
Nowicjusz

Miejscowość: ostrowiec sw

11 Lis 2010, 15:58

Myślę, że volvo s60 będzie lepszym wyborem. Mój kolega zajmuje się przewozami ślubnymi i miał 607. Ogólnie samochód jest piękny, ale zawieszenie jest troszeczkę za miękkie. Poza tym samochód ciężko stwierdzić jakieś negatywne strony samochodu.
Ale jeździłem S60 i powiem szczerze, że samochód jest prawie idealny. Jaskość wykonania naprawdę dobra, właściwości jezdne bez zarzutu. Jeśli szukasz w gazie, to silnik 2,5 210KM.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

23 Lis 2010, 00:28

A jak Ci się pinio widzi nowe wcielenie S60 ?
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak kupić auto - kilka przydatnych wskazówek
    Zakup samochodu to ważna inwestycja, wymagająca namysłu. Przyszli właściciele nowych czterech kółek niejednokrotnie stają w takich momentach przed wielkimi dylematami, które nie sprowadzają się tylko do wyboru ...
    Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
    Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...