Który Mitsu , Shogun czy Pajero?

07 Lis 2008, 08:12

Wiesz , jestem tylko nowicjuszem , moze sie myle , ale jesli chcesz autka uzywac w terenie , to nie wiem czy taka przekladka to dobry pomysl , a jesli juz to , musialbys to wykonac w naprawde dobrym , specjalistycznym(czyt.drogim) warsztacie , wiec chyba lepiej wydac wiecej i kupic oryginal juz w polsce , byc moze wyjdzie na to samo :?
...ten kto pyta jest glupcem przez piec minut , kto nie pyta jest glupcem cale zycie...
mleki
Początkujący

Zdjęcia: 6
Miejscowość: lubuskie/anglia

07 Lis 2008, 11:22

Mówią, że rzeczy nie możliwych nie ma... lecz parasola w du*** się nie otworzy... :roll: A co do tej przekładki to w sumie podaj więcej szczegółów.
Chcesz tym Miśkiem jeździc na codzień czy to ma byc tylko zabawka na wypady w teren( nie do lasu bo nie wolno :lol: ) Bo jak to ma byc autko do jazdy rekreacyjnej i masz jakieś obycie z mechaniką samochodową to zrób przekładkę i jak coś będzie nie tak to zawsze możesz coś sam wykombinowac ( ja bym się w to nie pchał bo jak na razie umiem żarówki w aucie co najwyżej powymieniac ale się uczę :D) No a rozpatrując sprawę z drugiej strony czyli Misiek do jazdy na co dzień to po 1) nie w każdym aucie da się takowy zabieg przełożenia zrobic ( wiem wiem pewnie są tacy co powiedzą, że w każdym, ale chodzi mi o to, żeby ten zabieg był zrobiony profesjonalnie ) po 2 ) nie lepiej nie kombinowac i nie utrudniac sobie życia i dozbierac trochę kasy i kupic " normalnego" Miśka.

Ps:A tak prawdę mówiąc to, żeby przekładka miała sens i była zrobiona na tip top to nie wolno oszczędzac na częściach ( i wtedy cena jest porównywalna do zakupu auta z kierownicą po" normalnej " stronie),bo jak się oszczędza tak jak to jest w większości przypadków w Polsce to potem wychodzą buble do niczego się nie nadające a Ty uświadamiasz sobie, że lepiej było kupic "normalny" egzemplarz.

Trochę się rozpisałem ale chyba pomogłem :D
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

07 Lis 2008, 16:14

Wpisz sobie googla: forum angliki , jesli szukasz przekladki i informacji to tylko tam , napisz potem jaki result.
...ten kto pyta jest glupcem przez piec minut , kto nie pyta jest glupcem cale zycie...
mleki
Początkujący

07 Lis 2008, 17:36

życzę żeby się powiodło :D ale sam bym nie ryzykował;d
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lis 2008, 18:47

te przekładki to naciągany temat. jeśli chce się ją dobrze zrobić to koszt przełożenia z częściami i samochodem przewyższa lub jest taka sama jak wersja takiego samego samochodu z LWD (kierownica z lewej strony).
tańsze przekładki to kombinacje z dziwnymi zamiennikami i... częściami z innych samochodów - np przekładka Freelandera za 3tysie z częściami to przekładka z elementami przekładni kierowniczej z Opla.
chciałbyś jeździć takim samochodem? ja nie.
a skoro przekładka na 100% oryginalnych częściach jest droższa lub porównywalna cenowo z oryginalnym LWD to chyba lepiej kupić oryginał z kierownicą z lewej strony :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

07 Lis 2008, 23:26

Sluchaj Karsona to VIP :wink:
mleki
Początkujący

08 Lis 2008, 12:38

mleki nie pucuj :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lis 2008, 14:40

Wezyrro spoko Ty tez jestes VIP :lol:
mleki
Początkujący

08 Lis 2008, 16:13

nie no to tylko takie tam żarty, a ze mnie taki vip jak z koziej du** trąba :D
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lis 2008, 21:00

Wezyrro napisał(a):ze mnie taki vip jak z koziej du** trąba :D

to tak jak ze mnie :lol:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Lis 2008, 21:03

oj karson już nie przesadzaj... widać, że masz chłopie wiedzę o tych brykach i nie lecisz w chu** i to mi się podoba :D
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Lis 2008, 18:19

Wita was specjalista od glupich pytan :roll: , ale dlaczego miski maja dwa akumulatory? :?:
mleki
Początkujący

09 Lis 2008, 18:25

zazwyczaj dwa aku są w autach, które mają instalacje na 24V
dokłada się również drugi aku do samochodów na 12V by nie brakowało prądu - wyciągarki i inne urządzenia pobierające dużo prądu
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Lis 2008, 00:48

czyli to jest plus i minus, bo zawsze lepiej mieć 2 ale jak coś to musisz wymieniać więcej...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Lis 2008, 02:58

Dzieki , ale tu znow nasuwa mi sie kolejne pytanie: czy alternator naluduje dostatecznie oba kumy :?:
mleki
Początkujący