Monterey

12 Lis 2008, 22:02

jestem użytkownikiem opla montereya (isuzu troper).
wsamej łodzi jest ich conajmniej 50 sztuk.
więc jak słyszę na forum że monterey jest mało znany to uważam że ten który tak pisze to alien bo wystarczy wejść na allegro i obraz się zmienia.
pozdrawiam kusy. (3.2 benzyna w gazie,automat)
kusygl
Nowicjusz

Miejscowość: głuchołazy - łódź

12 Lis 2008, 23:48

A kto napisał, że Opel - Isuzu jest mało znany? Po co w ogóle ten temat? ;p
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Lis 2008, 13:23

jest mało znany. w porównaniu do ilości vitar, samurajów, patroli itd itp jest montereyów/trooperów mało :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

13 Lis 2008, 15:47

No mi się też wydaje, że jest mało znany. Vitary itp czasem się widuje, ale osobiście na drodze nie widziałem jeszcze żadnego opla - isuzu , a jeżdzę dużo...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

13 Lis 2008, 15:58

Witam. Może nie tyle mało znany, co mało uznawany. W Polsce jest ich niewiele w porównaniu z innymi samochodami w tej klasie. Są to niezłe ternówki, jednakże skomplikowana budowa silnika i kłopoty z naprawami w warsztatach, które nie dają sbie rady z wieloma elementami silnika i elektryki oraz mizeria części zamiennych wpływają znacząco na popularność tych modeli. Są one znacznie popularniejsze w Niemczech (landy zachodnie - Opel, bo swój) i na północy Włoch - oba modele. W Polsce sporo egzemplarzy obu modeli najwięcej spotykałem w południowo-wschodniej Polsce od Krakowa począwszy. Jednak kolega, który jeżdzi zagazowanym 3.2 rocznik 94 w tamtych rejonach, po wizycie z prostą awarią silnika w warsztacie, skończył przestawionym rozrządem i w konsekwencji ściągał części już do rzeszowskiego warsztatu gdzieś z okolic Szczecina. Te względy, mimo, że przyglądałem się Isuzu z rocznika 2000-2002 w dieslu, zadecydowały, że jeżdżę klasykiem - Pajero 3.2 DiD rocznik 02. Jednak mimo wszystko, porównując rocznikami, wydają się komfortem jazdy w niczym nie ustępować Pajero czy LC.
wmarek6
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

13 Lis 2008, 16:27

Z tego, że jest mało znany wynika, że jest mało używany i odwrotnie...

Ps jeżeli auto ma skomplikowaną budowę silnika to ja osobiście nie chciałbym go używac w terenie, bo własnie bałbym się, że jak się coś posypie i nie będzie miał kto mi tego zrobic... i pewnie częściowo przez to auta te są mało znane/używane :D
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław