Ktory najlepszy samochodzik ?

Ktory najlepszy ?

mercedes 190
11
37%
honda civic V
7
23%
audi 80 b3
6
20%
toyota carina V
2
7%
golf III
4
13%
Razem głosów : 30

25 Cze 2009, 10:24

prosze o jak najwiecej odpowiedzi.
I wyjasniac czemu taki wybor a nie inny...

Prosze o sumienne wypowiedzi.

piszcie bo zastanawiam sie ktore autko kupic...
dziwnyludek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka

25 Cze 2009, 11:43

Mercedes ponieważ ma w swojej gamie silnik 2.0D z rodzaju długowiecznych który jest cholernie wytrzymały i osobiście nie znam osoby która by na ten samochód narzekała
Konradoo7xxx

25 Cze 2009, 11:50

osobiscie civc V,jesli jestes mlodym kierowca to auto wsam raz dla ciebie poniewaz wlasnie czesto jest wybierane przed mlodych kierowcow,zreszta polcam stronke
[link do autocentrum.pl wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Cze 2009, 11:51

ja polecam carine, też poczytaj na autocentrum o tym aucie
Loosmo
Początkujący

25 Cze 2009, 14:27

zaszla mala pomylka ze zamaist mercedes 190 to chodzilo mi o 124

tak jestem mlody i jeszcze nawet nie kierowca.ale zalezy mi na wytrzymalosci,wygodzie,przyspieszeniu.
myslalem o hondzie accord ale za droga jak na pierwszy samochod :( i dlatego najbardziej mysle o audi 80 b3 albo mercedes 124.
no ale jeszcze sie zastanawiam.
dziwnyludek
Nowicjusz

26 Cze 2009, 12:26

Mercedes, bo to w końcu Niemiec i najczęściej diesel, a benzyna idzie w górę.
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...

26 Cze 2009, 13:39

@up
no i co, że Niemiec- widze, że żyjesz jeszcze prlowskimi stereotypami koleżko.
Loosmo
Początkujący

26 Cze 2009, 14:30

Mercedes
Tylko nie trzeba brać byle taniej. Byle taniej to znaczy, ze ktoś ucieka z autem. Jak ktoś ma dobry egzemplarz to auta nie sprzedaje.
Poza tym benzyny to bierze sporo, a gazowac nie wolno, bo nie chce jeździć, więc patrz za ropniakiem, bo on po milion km robi.
Joter
Aktywny

26 Cze 2009, 17:41

najbardziej przychylny jestem do mercedesa 124,honda civic,audi 80 b3

ale slucham dalszych waszych rad... ;)
dziwnyludek
Nowicjusz

26 Cze 2009, 19:39

Nie słuchaj innych żeby wybrać hondę czy toyotę ja ci radze weź mercedesa W124 z silnikiem diesla najlepiej bez turbodoładowania - najzwyklejszy diesel może nie będzie demonem prędkości ( 75 KM ) ale 160 napewno wyciągnie napęd na tył i to powinno wystarczyć ( mi przynajmniej wystarczyło - było to moje pierwsze auto "miłe wspomnienia" tylko szkoda ze go skasowałem _ dachowałem hehe zakrętu nie wziąłem_ bo gdyby nie to jeździł bym nim do dziś )
Konradoo7xxx

27 Cze 2009, 05:50

Ja powiem ,że zadbane i niezużyte Audi 80 jest w stanie zakasować nawet 124...
Poza tym to zwykły i prosty samochód wykonany z dobrej jakości materiałów.Jego zaletą jest trwałość,ponadczasowa sylwetka,prostota konstrukcji,świetne na swoje lata silniki TDi,łatwość naprawiania oraz dostępność wszystkich części od zamienników po używki ze szrotu. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2009, 13:22

artur73 napisał(a):Ja powiem ,że zadbane i niezużyte Audi 80 jest w stanie zakasować nawet 124...

Ty chyba nie wiesz co mówisz napewno audi nie wytrzyma więcej od w124 w silniku 2.0D
Konradoo7xxx

27 Cze 2009, 13:39

no zebys sie nie zdziwil,rodzice kumpla maja cos z 9lat AUDI 80 B3 z silnikiem 1.6TDI,ostatnio go widzialem auto ma przejechane grubo ponad 500tys.km,auto bylo juz bite (po dachowaniu),i auto sie trzyma kupy i to mam pewne zrodlo
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Cze 2009, 14:23

A mercedesa maja hy??? chyba nie. Ja miałem mercedesa W124 2.0D samochód nie do zdarcia dodam iż to auto u mnie łatwego życia nie miało zawsze było obciążone pięcioma osobami i 150 na liczniku to norma no i od czasu do czasu popisy przed znajomymi :)
Tego samochodu się nie da zepsuć przynajmniej ja tego nie zrobiłem wymieniałem tylko olej i tyle nic więcej
Konradoo7xxx

27 Cze 2009, 16:03

no i pewnie tak jest :wink:
Barol
Awatar użytkownika