Poszukuję samochodu któty pociągnie legalnie przyczepę DMC 3000 kg. czy ktoś może mi coś podpowiedzieć posiadam prawo jazdy E do B jakiś dostawczy lub terenowy ?
Ostatnio edytowany przez newrin 25 Lis 2009, 15:45, edytowano w sumie 2 razy
no to tylko jakaś terenówka nic innego.Ale nie wiem jak to jest dokładnie bo masa ciągniętej przyczepy nie może przekraczać masy pojazdu.Więc trzeba mieć uprawnienia już dodatkowe żeby to ciągać. pozdr.
Słyszałem że samochody z napędem na 2 osie mają inne przeliczniki względem holowanych przyczep natomiast z kategorią E do B można jechać zestawem 2x 3.500= 7 000kg. Wiem że niektóre z amerykańskch mogą ciągnąć nawet więcej tak jak Nissany czy Tojoty ale nie wiem które typy no i zeby miesciły się w cenie 20 000zł.
Pozdrawiam.
Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.