Pierwszy samochód -> Colt 1.3 95r. czy Corsa 1.4 94r.

18 Wrz 2006, 13:15

Witam, jestem tutaj pierwszy raz:)
Chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tych dwóch samochodach
Colt 1.3 95r. benzyna
Corsa 1.4 94r. benzyna
Bo mam trochę pieniędzy odłożonych i chciałem sobie kupić samochód, w takim stylu, mocy i przedziale cenowym jak te dwa.
I nie wiem co wybrać, każdy mówi co innego.
Chciałem się dowiedzieć jak jest z częściami do tych samochodów i serwisowaniem oraz na jaki przedział cenowy tych samochodów mam zwracać uwagę. Spalanie w obydwu jest zbliżone:) tyle się na razie dowiedziałem.

Dziękuję i pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych...
demon
Nowicjusz

Miejscowość: Sopot
0

18 Wrz 2006, 19:22

Do colta bedą drogie części, do Corsy znacznie tańsze.Corsa jest bardziej podatna na korozję, ale ogólnie nie jest bardzo awaryjna, jej użytkownicy bardzo ją chwalą.Colt z drugiej strony jest samochodem bardzo dobrze wykonanym jakościowo.No i trzeba przyznać ze oba faktycznie nie piją dużo.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
0

18 Wrz 2006, 21:27

lepży będzie Colt
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

19 Wrz 2006, 08:19

arek_89 napisał(a):Do colta bedą drogie części...

I to jest niestety mit. Zapraszam na forum mitsumaniaków.

Znajdziesz tam sporo opisów colta, a co wazniejsze, znajdzesz tez namiar na osobę która sprzedaje części do Mitsubishi po baaaardzo dobrych cenach.

A już co do wyboru konkretnego modelu, to najważniejsze, żeby stan autka był dobry. Bo mimo, że polecę Ci Colta, jak kupisz jakiegoś trupa to wiadomo, że zadowolony nie będziesz jak trzeba będzie go wiecznie naprawiać. Ale na forum mitsumaniaków obojętnie w której części kraju będziesz szukał autka, ktoś zawsze z Tobą chętnie podjedzie, obejrzy i doradzi czy warto kupić czy dac sobie spokój.

Pozdrawiam
stanik
Nowicjusz

0

19 Wrz 2006, 12:55

Dzięki za wskazówki:)
Jak ktoś jeszcze zna jakieś opinie o tych samochodach to niech się tutaj wyżyje;)
poczytam na tym forum co radziłeś:)
Pozdrowienia
p.s.przekonuje się coraz bardziej do tego Colt'a ;)
demon
Nowicjusz

0

02 Paź 2006, 09:02

Temat można zamknąć. Już kupiłem Mitsubishi Colt 1.6 GLXi
Pozdrawiam
demon
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowa asystentka o imieniu Alexa dla Lexusa i Toyoty
    Samochody marek Toyota i Lexus zyskają możliwość sterowania głosem dzięki wykorzystaniu cyfrowej asystentki o imieniu Alexa, opracowanej przez Amazon – tak postanowił japoński koncern, do którego należą obie ...