Który samochód będzie najlepszy?

30 Maj 2007, 23:22

Mój tata zastanawia sie nad zakupem samochodu. Przede wszystkim ma mieć instalacje gazową, ma nie duzo palić, i ma troche mu służyć na jakieś wycieki, jak i do pracy, żeby jeździć. Zastanawia się pomiedzy
- Deawoo Espero
- Opel Vectra
-Opel Astra
- Deawoo Nexia

Autko bedzie używane takie w granicach 6-8 tysięcy. Napiszcie co myslicie o tych markach, a może jakies inne w tej cenie są lepsze...
Z góry dzięki za odpowiedź:)
tuska_5
Nowicjusz

31 Maj 2007, 01:50

Hm... ja bym chyba nie chciał żeby mi auto służyło na "wycieki"... Ale Tobie prawdopodobnie chodziło o wycieczki ;) Jeśli już to z tych 4 samochodów najprędzej obstawiałbym Vectrę. Ma dużo przestrzeni, jest dużo wygodniejsze i bezpieczniejsze niż Astra... Poza tym Astry są paskudne :P A co do Deawoo to się raczej nie wypowiem, bo nie miałem okazji jeździć żadnym... Ale wydają mi się jakieś takie dziwnie małe... Zresztą wracając do Vectry, to one raczej dużo nie palą, zresztą to też zależy z jaką jednostką napędową... Ja miałem okazję pojeździć 2-litrową, no i dość fajnie się bujała, a zużycie paliwa było takie raczej średnie, zresztą zależy jak się przycisnęło ;)
DFireCrow

31 Maj 2007, 15:40

Opel Vectra :twisted: Niech twój tata nie bierze czasami DEAWOO BO to g...o :!: :!: :!: :!: :!:
Daroo
Początkujący

01 Cze 2007, 01:14

Sam też nie byłem nigdy przekonany do Daewoo, ale drogi kolega Daroo nie musiał tego określać w ten sposób... One zazwyczaj były zielone, i niekoniecznie zalatywały takimi zapachami...
DFireCrow

01 Cze 2007, 14:19

No ja nie posiadam szacunku do tej marki przyznaje przesadziłem sorrka :roll:
Daroo
Początkujący

01 Cze 2007, 18:02

Polecałbym Opla Astrę od 1995 roku (ciemny pas na klapie bagażnika)
Zobacz przykładowe oferty:
[link do Autotrader wygasł]
[link do Autotrader wygasł]

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

01 Cze 2007, 19:35

:D tuska_5: propozycje Tiguan są dobrymi propozycjami. Osoba w rodzinie astrą '95 1,6 na LPG przez trzy lata nakulała jakieś 80tkm a wymiany były standardowe: filtr powietrza, kable WN, świece, klocki hamulcowe, pasek rozrządu z rolką oraz pompą wodną przy jednej robocie; instalacja "Elpigaz" II generacja z elektronicznym reduktorem i komputerem gazu. Silniki 1,6 są bardzo łaskawe dla gazu :D
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

04 Cze 2007, 16:37

jak juz z tych to wziałbym vectre, zastanów sie nad czymś ze stajni VW bo te modele co wypisałes to ani dla oka ani dla mechanika ;)
rafart
Nowicjusz

04 Cze 2007, 18:24

w polsce mam jeszcze opla vectre ktora sprowadzilem z niemiec , wcale nie jest mloda 1991 rok ale zadnych wiekszych problemow z nia nie mialem. 5 lat temu wymienile rozrzad zalozylem gaz i smiga,teraz jezdzi tesciu i tylko leje.dla mnie dobry komfort i przestrzen.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

05 Cze 2007, 19:36

Tak samo zrobiłem z Vectrą i się rzadko psuła tylko jedna była wielka utserka tylne spręzyny posszły całkiem.Potem tak jak ty założyłem gaz i nad morze mam ok. 200 km i jeździ leciutko bez problemów :D
Daroo
Początkujący

06 Cze 2007, 08:44

Z tego to Vectrę.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków