Który samochód wybrać, proszę o dobre rady:)

03 Sie 2008, 14:46

Witam, przymierzam się powoli do kupna samochodu. Na wydanie mam do 25 tys. złotych. Oczywiście czym taniej tym lepiej. Interesują mnie diesle. Zastanawiam się nad Golfem IV w TDI 110 konnym lub Audi A4 w podobnym silniku. Na oku tez miałem Astrę II w 100 konnym dieslu. Chciałbym usłyszeć opinie innych na temat tych samochodów. Który najlepiej wybrać, który będzie bardziej niezawodny no i oczywiście najtańszy w eksploatacji. Proszę o konkretne argumenty za i przeciw lub o doradzenie innego pojazdu, którego można polecić. Sprawdzimy wtedy inne oferty:)
Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedzi:)
MichaelloEs
Nowicjusz

03 Sie 2008, 15:07

najtanszy w eksploatacji bedzie golf IV :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

03 Sie 2008, 16:12

Podane przez ciebie samochody to dobre oferty. Opel jednak nie ma rewelacyjnego diesla, Audi może odstraszać wiekiem, a Golf IV ponoć nie jest już tak niezawodny jak poprzednie generacje (choć to też zależy od opinii).

Ja bym wybrał Seata Leona. Kontrukcyjnie to jest praktycznie to samo co Golf IV, a stylistycznie bije VW na głowę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Sie 2008, 15:47

Kurcze no Leon też fajny rzekł bym ale cena jest wyższa, wszystko co fajne to ponad 25 tys:( Ktoś jeszcze pomoże??
MichaelloEs
Nowicjusz

04 Sie 2008, 15:57

ja bym wzial golfa w super stanie ....
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...