Który wybrać Opel czy Audi?

08 Gru 2008, 21:37

Witam proszę o opinie , jestem na kupnie samochodu i mam dylemat zastanawiam się nad oplem signum 2.2 125 km z 2003 wectra 2.2 2004 audi a4 2002 1.9 tdi i audi a6 1.9 tdi 2000 rok . ople wydają mi się ładniejsze szczególnie signum , ale obawiam się awarii a audi znowu bardziej ztonowane ale znowu motor 1.9 podobno najmniej awaryjny???
Jakie są wasze opinie na ten temat ?
slawek31
Nowicjusz

08 Gru 2008, 21:48

Wiem że te samochody trochę z różnych pólek ale wszystkie według mnie są ok chodzi mi głównie o auto w miarę ekonomiczne i bezawaryjne a jeśli już mają się zdarzyć jakieś awarie to żeby było można je jak najtaniej naprawić
slawek31
Nowicjusz

10 Gru 2008, 01:54

powiem Ci ze jesli ekonomiczne to audi najlepiej z silnikiem 1.9 TDI i audi zadko sie psuja. Co do opla to czesci na pewno tansze lecz czesciej sie psuja wiec wybor nalezy do ciebie :)
papkin
Początkujący

13 Gru 2008, 14:19

kazde auto jest awaryjne , niema takiego ata , ktore by sie nie psulo, akurat audi jest mniej awaryjne od opla , a takze nasz rynek jest juz nasycony dostatecznie oplami, dlatego ja proponuje AUDI to jest auto z klasa i wyglad wizualny jest tez wart uwadze
aronspartan
Nowicjusz

Miejscowość: przysucha

14 Gru 2008, 12:37

audi bez dwóch zdań!!!
Blacha sto razy lepsza, silniki dożo bardziej wytrzymalsze, ekonomiczniejsze, jakoś wykonania audi bez porównania z oplem.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

14 Gru 2008, 14:47

Może nie wszyscy wiedzą ale ja wiem że diesle opla nie są wytrzymałe i często lubią remonty kapitalne nawet po przejechaniu 180 tyś km.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
    Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...

14 Gru 2008, 15:52

cuz sie oszukiwac Opel nie nalezy do dobrych marek pojazdow:) i dlatego czesci sa do tego pojazdu tanie
aronspartan
Nowicjusz

Miejscowość: przysucha