Mam Citorena C3 w 1,1 i Ci powiem że bardzo oszczędny to on nie jest, moim zdaniem to za mały silnik do tej masy stąd musi się trochę napocić a przez to spalić swoje.. Lepszy by był 1,4-1,6 lub jakiś mały diesel, wtedy by już chodził i palił elegancko.
Co do usterek to Ci powiem że od nowości (listopad 2003) do tej pory wymieniłem tylko żarówki mijania, akumulator i teraz by się przydało wymienić łożysko w prawym kole (koszt 150 zł). Tak wysoka bezawaryjność spowodowana jest na pewno tym że co roku odwiedza się ASO i daje na przegląd który wynosi teraz koło 500 zł, wcześniej 800-1000 zł.
Inna sprawa to też przebieg: 45'000 km, samochód jeżdżony codziennie, nie oszczędzany jeśli chodzi o drogę i warunki atmosferyczne lecz w małych dystansach - i do takich rzeczy ten silniczek się nadaje. Na trasy wersja 1,1 jak i ogólnie ta bryła auta mi nie podchodzi..
Jesteś wysoki i citroen ma wysoki dach także tutaj byś pasował, pozycja za kierownicą, a właściwie siedzisko jest sporo wyżej niż w mojej Alfie, właściwie przesiadając się do Citroena czuję się jak w Autobusie
![Smile :)]()
to też zależy od Twoich upodobań, nie każdy lubi jeździć tak wysoko.