Który z nich jest warty uwagi ?

19 Lis 2011, 14:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ten pierwszy chyba walony ? potrzebne najtańsze i najmłodsze rocznikiem auto. Diesel , gaz się nie sprawdził. A jak żadne z tych to coś w podobnych parametrach i cenie do 10 koła ? pozdrawiam
Elok
Nowicjusz

Auto: wybieram

19 Lis 2011, 14:19

rozumiem, że potrzebujesz 2-os. z kratka?
z tych trzech wybrałbym modusa z tego względu, że jest najnowocześniejszym samochodem z podanych, największym i wygodnie się nim jeździ za sprawą wysokiej pozycji kierowcy

jednak ten diesel renault nie należy do trwałych więc lepiej rozejrzeć sie za innym napędem bądź samochodem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Lis 2011, 14:35

Renault Kangoo, ale 1,9D, a nie wynalazek 1,5DCI. I czmeu LPG sie nie sprawdzi? Jakbys sie na LPG zdecydowal jednak, to mlodszy rocznik Kangoo z LPG wlasnie, bo te motory 1,5DCI jakies mega cudowne nie sa.

Fiat Panda VAN 1,3 JTD, ale nie wiem nic na temat tego motoru.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

19 Lis 2011, 15:42

Z tych trzech Modus wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem.
Tak jak użytkownik dzida napisał, jest najnowocześniejszy (z podanych) , największy i .. nie wiem jak się nim jeździ, ale wygląda na to, że całkiem przyjemnie.
Davve
Nowicjusz

Auto: A4 B7

19 Lis 2011, 17:00

Dzięki za odpowiedzi , a gaz już był i to po prostu nie to. A czasem nawet miałem zakaz wjazdu na parkingi bo gaz... autko ma zrobić minimium 70 tysi w 1,5 roku max 2 osoby ale coupe żadnego nie chce do zajechania. Te akurat są w cenie do 10 koła i w miarę nowe i to wedłu7g tego klucza szukałem. A czemu 1,9D ma być lepszy od DCI ? w dieslach jestem nowy ale lubię jak od zera jest duży moment i wcale nie mam zamiaru się ścigać tylko dotrzeć spokojnie w 30-40 miejsc.
1,9D pewnie będzie już zarżnięty a taki DCI nowy
Elok
Nowicjusz

Auto: wybieram

19 Lis 2011, 18:34

Są w miarę nowe bo są wyeksploatowane.
Dwa są sprowadzone z Francji więc na 99% to wraki ściągnięte z placu ubezpieczalni.
To ostatnie Clio wydaje się najlepszą propozycją bo krajowe ale wszyscy wiedzą jak jeżdżą przedstawiciel handlowi.
Nie wydaje mi się by po takim przebiegu i takiej eksploatacji te auta rokowały na takie przebiegi jakie chcesz pokonywać.
A pamiętaj, że przy takim przebiegu w nowoczesnych dieslach zbliża się czas wymiany wtrysków, turbiny czy koła dwumasowego + zapewne powybijane zawieszenie, razem może Cię to wyjść drugie tyle co kwota którą chcesz przeznaczyć.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...
    Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...

19 Lis 2011, 18:43

Ta DCI jak nowy, za grosze, taki DCI jest 2x drozszy w eksploatacji(jak nie wiecej) od starego dobrego wolnossacego 1,9... i tez taki DCI duzo mniejsze przebiegi wytrzymuje.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI