Opel Vectra czy Skoda Superb?

17 Lis 2011, 22:50

Witam, jestem na tym forum nowy, i mam pytanko, zamierzam się do kupna auta i mam wybór jak w temacie tj. pomiędzy Oplem Vectrą C 1,8 benzyna z gazem, a Skodą Superb 1,9TDI. Wiem że dwa różne silniki tj ropa i benzyna, ale przy dzisiejszych cenach i spalaniu tych dwóch aut koszty wychodzą podobnie. Gazu spali więcej niż ropy ale za to litr jest tańszy...
Co wg Was lepiej zakupić.
Superba już w swojej karierze miałem, i nie narzekalem na niego, ale zastanawiam się nad Vectrą z uwagi na to iż chciałbym coś innego... bo skodą już jeździłem.
Dodam że oba auta sa w roczniku 2006.
Co polecacie?
Bardziej jestem za Oplem gdyż jak już mówiłem Skodę miałem i się troche znudziła...
Ale jeśli opinie za Vectrą będą negatywne to jest skory zakupić Skode.

Jakie są Wasze opinie????
tktktk6
Nowicjusz

Auto: mercedes

18 Lis 2011, 12:07

Może ktoś się wypowie???:)
Opinie mile widziane
tktktk6
Nowicjusz

18 Lis 2011, 16:51

Czytałem już gdzieś opinie i LPG w Vectrze C i silnik 1.8 podobno nie za bardzo lubi LPG bo gniazda zaworowe się wypalają po kilkudziesięciu km. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

18 Lis 2011, 17:30

a sprzedający jak twierdzi przejechał już 50 tyś na tym gazie i wszystko ok. ogolnie autko ma 100 tyś udokumentowane a poza tym w gazie jest zastosowana lubrfikacja (schladzanie gniazd zaworowych)....czy to działa nie wiem...?
tktktk6
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
    Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...
    Transport ponadnormatywny i jego początki
    Pojazdy przewożące ciężkie i duże ładunki istniały już w XIX w., jednak dopiero pod koniec lat 20. ub. w. pojawiły się przyczepy, naczepy oraz odpowiednie ciągniki, które można uznać za protoplastów współcześnie ...