Cześć wszystkim, potrzebuje zakupić używany samochód mini van jeden z modeli ze zdjecia poniżej + toyota proace verso której nie ma na tym zdjęciu. Budżet to 130, max 140 tys, auto maksymalnie 5 letnie. Który z tych samochodów polecacie?
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ogólnie, gdy zacząłem czytać na temat tych samochodów to w recenzjach na yb same plusy i zachwyty, a w komentarzach masa negatywnych opinii i tak chyba z każdym modelem. Ile się znajdzie pozytywnych opinii na temat danego samochodu tyle samo można wyszukać negatywnych. Nie mam juz pojęcia czym się sugerować bo po 1 są to stosunkowo nowe samochody (do 5 lat) i nie ma za dużo potwierdzonych danych odnośnie ich awaryjności, a po 2 są to mini vany więc tym bardziej trudniej znaleźć jakieś konkretne informacje na ich temat niż w przypadku zwykłych osobówek typu sedan, combi itd bo jest ich po prostu mniej na rynku. Zawsze myślałem że w przypadku takiego auta (do 5 lat) nie ma się czego obawiać bo jest to nowe auto i raczej usterki się nie zdarzają a wyczytałem już mase komentarzy że taka np proace verso po 40tys przebiegu zjada olej, są problemy z dozowaniem ADblue, z turbina itd. Co wiec wybrać?
Ogolnie bedzie to mój pierwszy samochód tak "młody", zawsze astry 1/2, citroen c1 Max 2007 r. Itd to była moja przedziałka samochodowa, więc teraz wole na każdym możliwym froncie podowiadywać się nt danego modelu przed zakupem, tak aby samochód posłużył mi na lata bez większych niespodzianek. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie opinie i pomoc.