BMW/Audi jaki silnik do 200k??

01 Lis 2024, 16:13

Witam.

Szukam obecnie auta do jazdy dziennej, 80% miasto, 20% trasa (60-200 km po drogach szybkiego ruchu).

Szukam obecnie informacji odnośnie silników b48 (tsi) i b47 (tdi) oraz audi EA888 (tsi) i wersji tdi (EA897 chyba).

Z tego co wiem, zarówno w przypadku bmw jak i audi, te same silniki występują w wersji słabsze (~190km) oraz mocniejszej (~250km) a główna różnica to mapa.

Jak wygląda awaryjność? Trochę się obawiam brnąć w tak mocno uturbioną jednostkę (~250km) przy zaledwie 2.0, bo mam wrażenie, że to długo nie pojeździ a szukam auta na minimum te 3/4 lata.

Byłbym wdzięczny za jakieś nakierowanie :) Co do modeli samochodów to w zależności co będzie dostępne. Zarówno seria 3 i 4 pakuje te same silniki jak i audi w swoim a4/a5/a6.

Pozdrawiam
revq
Obserwowany

01 Lis 2024, 20:45

revq napisał(a):Trochę się obawiam brnąć w tak mocno uturbioną jednostkę (~250km) przy zaledwie 2.0

Spokojnie pojeździ tylko nie wiem czemu cały czas jest zainteresowanie silnikiem jak chciałbyß go kupić na palecie. Reszta Cię nie interesuje ?
Przy tych kwotach bierz co Ci bardziej odpowiada. Są to zwykłe psujaki którymi jak to mawiał mój serdeczny kolega fajnie się jeździ ale potrzebny jest modlitewnik.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...