BMW/Audi jaki silnik do 200k??

01 Lis 2024, 16:13

Witam.

Szukam obecnie auta do jazdy dziennej, 80% miasto, 20% trasa (60-200 km po drogach szybkiego ruchu).

Szukam obecnie informacji odnośnie silników b48 (tsi) i b47 (tdi) oraz audi EA888 (tsi) i wersji tdi (EA897 chyba).

Z tego co wiem, zarówno w przypadku bmw jak i audi, te same silniki występują w wersji słabsze (~190km) oraz mocniejszej (~250km) a główna różnica to mapa.

Jak wygląda awaryjność? Trochę się obawiam brnąć w tak mocno uturbioną jednostkę (~250km) przy zaledwie 2.0, bo mam wrażenie, że to długo nie pojeździ a szukam auta na minimum te 3/4 lata.

Byłbym wdzięczny za jakieś nakierowanie :) Co do modeli samochodów to w zależności co będzie dostępne. Zarówno seria 3 i 4 pakuje te same silniki jak i audi w swoim a4/a5/a6.

Pozdrawiam
revq
Obserwowany

01 Lis 2024, 20:45

revq napisał(a):Trochę się obawiam brnąć w tak mocno uturbioną jednostkę (~250km) przy zaledwie 2.0

Spokojnie pojeździ tylko nie wiem czemu cały czas jest zainteresowanie silnikiem jak chciałbyß go kupić na palecie. Reszta Cię nie interesuje ?
Przy tych kwotach bierz co Ci bardziej odpowiada. Są to zwykłe psujaki którymi jak to mawiał mój serdeczny kolega fajnie się jeździ ale potrzebny jest modlitewnik.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 328 Hommage 2011
    BMW 328 Hommage, zaprezentowane z okazji siedemdziesiątych piątych urodzin legendarnego samochodu wyścigowego BMW 328, jest nowoczesną interpretacją charakteru i stylu protoplasty. Koncept to przykład na to, jak dziś mogłoby ...