Ku przestrodze.. www.gwarantowane.com.pl

08 Sie 2010, 19:55

Chciałbym przestrzec wszystkich, którzy ewentualnie chcieliby kupic samochód od właściciela firmy www.gwarantowane.com.pl, ponieważ, niestety, zostałem przez tego pana oszukany. Pan się reklamuje, że sprzedaje samochody z gwarancją. Kupując od tego pana samochód usłyszałem, że cena jest, owszem, wyższa od ceny tzw. rynkowej, ale jednocześnie zapewniano mnie, że jak coś się będzie działo usterka zostanie usunięta. Biorąc pod uwagę fakt, że bardzo pilnie potrzebowałem samochód i po otrzymaniu takiej informacji nie sprawdziłem samochodu w warsztacie. Zaufałem i to był błąd. Po przejechaniu ok. 80km usłyszałem hałas dobiegający z okolic silnika. Skontaktowałem się ze sprzedającym i ustaliliśmy termin spotkania. Na spotkaniu zaproponował mi zwrot pieniędzy, ale bez uwzględniania już poniesionych przeze mnie kosztów (rejestracja, ubezpieczenie, wymiana oleju, filtrów…). Powiedział też, że gwarancja obejmuje jedynie silnik i skrzynię biegów. Mając na uwadze poniesione już koszty, zapewnienie tej gwarancji oraz to, że auto było mi niezbędne nie zdecydowałem się na zwrot gotówki. Błąd. Nie pozostało nic innego, jak zdiagnozowanie zaistniałej usterki. Niestety okazało się, że uszkodzona jest skrzynia biegów. Oczywiście skontaktowałem się ze sprzedającym. Znalazł skrzynię biegów, którą ja pojechałem odebrac. Po wymianie, okazała się być jeszcze gorsza niż pierwotna. Postanowiłem więc naprawic skrzynię, z którą samochód kupiłem. Pierwsza naprawa nie przyniosła jednak efektu. Ponownie zgłosiłem się do sprzedającego, który powiedział, że może ponieśc koszty 400zł, czyli tyle ile kosztowała używana skrzynia, gdzie koszt regeneracji skrzyni biegów wynosi ponad 3000zł.. W autoryzowanej stacji gdzie ostatecznie została potwierdzona poważna usterka skrzyni biegów (skrzynia wymaga w zasadzie wymiany) stwierdzono, że taki stan skrzyni biegów przy takim przebiegu jest co najmniej dziwny. W międzyczasie okazało się, że samochód był malowany z tyłu, z przodu, a pan zapewniał bezszkodowośc samochodu. Podważono też przebieg samochodu ze względu na występujące ciągłe, kolejne usterki…
I to tyle w kilku słowach na temat gwarantowanych samochodów .. Gwarantowanych problemów z samochodem.. Na koniec ostatniej rozmowy usłyszałem, że nie raz też „wtopił” i, że najlepiej jest o tym zapomniec i życ dalej… Cóż, gwarantowane oszustwo…
pokrzywdzony
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shelby Cobra
    Nazwiska Shelby nie trzeba przedstawiać żadnemu miłośnikowi motoryzacji. Amerykański kierowca wyścigowy i projektant samochodów dał nam wiele niezwykłych pojazdów. Jednym z najbardziej charakterystycznych jest ...