Kupić czy nie kupić golf III 1.4

04 Sty 2011, 19:02

Witam nie dawno zalogowałem się na stronie. I mam pewien problem może to nie problem ale prosił bym o rade. Mianowicie mam do kupienia za niedrogie pieniądze golfa III tzn cos okolo 3tys zł. samochod wyglada fajnie sportowy wydech niższe zawieszenie i takie tam tyle ze ma pęknietą szybe i brak akumulatora i leciunka wgniotke na tylnej klapie jest to rok 93 1.4 sam benzyna. I tak sie zastanamiwam czy warto sobie tym zakrzątać głowe czy lepiej dać sobie spokój. Bardzo prosze o podpowiedzi:)
gregor20
Nowicjusz

Miejscowość: Krasnystaw

04 Sty 2011, 19:22

Golf III za 3koła to jakaś mina mi sie wydaje ale jeśli nie zależy Ci na osiągach to możesz sie zakręcić kolo niego bo 60KM szału nie robi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Sty 2011, 19:28

Ja szału narazie nie potrzebuje chce tylko jezdzic bo samochod jest mi potrzebny tylko zraża mnie sama benzyna bo już teraz jest prawie po 5 zł. i te wady właśnie nie wiem czy ryzykować z tym czy nie. Bo napewno zaraz dojdzie olej pasek rozrzadu chociaz. nawet sie teraz nie orientuje w jakiej cenie chodza te samochody bo np na allegro sa strasznie ceny zróżnicowane.
gregor20
Nowicjusz

04 Sty 2011, 19:32

Pamiętaj też że musisz na początku wymienić rozrząd,wszystkie płyny,filtry tzw pakiet startowy.Koszt wymiany szyby wraz z szybą to jakies 500-600zł (mówie tutaj o czołowej),nowy akumulator 200-250zł a z wgniotką można jeżdzić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 19:36

Rozrząd, olej + filtry, akumulator, ubezpieczenie. Ciekawe jak przegląd i opony. Jeszcze 2% podatku i rejestracja. 1000zł to tak pęknie nie wiadomo kiedy nawet.

Jeździj II na razie :wink:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

04 Sty 2011, 19:37

tak tak to jest szyba czołowa troche kosztuje. na dzien dobry trzeba dołozyc do tego przynajmniej 1000zł wiec nie wiem czy warto

[ Dodano: 4 Styczeń 2011, 18:40 ]
chyba tak zrobie choc korci mnie wyglad tego auta :smile: samochod jest oplacony i po przegladzie a no i nie ma zimowek :/
gregor20
Nowicjusz

04 Sty 2011, 19:44

Zimówki używane do Golfa kupisz za 200-300zł/komplet więc kolejny wydatek.No chyba że jesteś kamikadze to jeżdzij na letnich :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 19:48

Hehe kamikadze nie jestem nie chce sobie zrobic krzywdy ani komus. O zimowki w sumie bym sie nie marwil bo bym dwie przerzucił z tego golfa co mam. Ale BAROL sam powiec czy bys sie na takie cos porwał??
gregor20
Nowicjusz

04 Sty 2011, 19:55

Hm kupisz za 3tys i nie zdziwiłbym sie jakbyś drugie tyle w niego wsadził,ja bym dalej jeżdził tym Golfem co masz,dozbierał troche kasy i kupił jakiegoś pomodzonego albo serie żeby samemu pomodzic.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 19:58

Dzieki za porade pewnie tak zrobie nie sztuka wyrzucic pieniadze.Raz jeszcze dzieki za pomoc :smile:
gregor20
Nowicjusz

04 Sty 2011, 20:08

Spoko,od tego tutaj jesteśmy :wink:
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2011, 20:31

Za 3 tyś może być ciężko o jakieś konkretne 1.4 z początku produkcji nawet. Sam wiem o takim właśnie z 93r konkretnie zadbanym i doinwestowanym, za 4 tyś by poszedł, tak myślę, ale samochód w rzeczywistości wart tych pieniędzy, od samego początku zadbany, mało jeżdżony, bo już dawno ma swojego następcę u właściciela, któremu nie opłacało się tego Golfa sprzedawać bo jest w b.dobrym stanie z oryginalnym przelotem w który i tak mało kto uwierzy a drugiego w takim stanie ciężko by znaleźć. Teraz niestety musi zmienić piec CO i potrzebuje gotówki toteż auto jest na sprzedaż.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Sty 2011, 20:38

szał nie szał
1,4 jest do golfa po prostu za słabe :evil: Bóg chyba pomroczność na niemców spuścił jak montowali ten silnik do golfa :evil:
w golfiku to miłe 1,6 może z mocą szału też nie ma ale o wiele przyjemniejszy przebieg momentu, jest już czym odpychać autko, notabene pali tyle co 1,4 :mrgreen: a w razie nagłej potrzeby oszczędności można spokojnie zagazować :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Sty 2011, 21:41

mi 1.4 by wystarczylo spokojnie mam ciezka noge choc nie katuje samochodow i daltego tez mysle ze osiagi tego auta by mi wystarczyly.Ale tak jak juz bylo wspomniane chyba nie oplaca sie w to pchac
gregor20
Nowicjusz

04 Sty 2011, 21:54

gregor20 nie pchaj sie w to . To musi byc juz na wykonczeniu .. swego czasu rozgladalem sie za trojka, musisz miec 4,5-5 tys za dobry egzemplarz- w przeciwnym razie kupisz golfa z 500tys przebiegiem hehe no i ten silnik 1.4 bedzie mocno wyzylowany po tylu latach( bo z natury byl slaby na starcie i trzeba bylo go deptac zeby chcial jechac)
, jak juz to 1.6 75km albo 1.8 90km oczywiscie z gazem

z wlasnego doswiadczenia : jezdzilem golfem II 90rok, 1.6 75 km + gaz - powiem ze fajnie to smigalo jak na tyle lat
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie