Czego szukam ? Koniecznie VW GOLF IV ! już jestem zdecydowany od dawna..
Kwota jaka dysponuje to kolo 13 000 pln + 2000pln na rejestracje,oc,paliwo etc. (razem 15 000pln )
Szukam auta z początku produkcji , przegladajac alledrogo jest pelno ofert w tym przedziale, na pewno ktos wystawiając samochod tez za 14-15 tys by się ze mna dogadal ; )
Samochod chce koniecznie 2/3 drzwiowy, dobrze by było gdyby był na alufelgach-lecz nie musi.
Jakie wyposażenie mnie interesuje ? Elektryczne szyby, alarm i centralny zamek – podstawa. Może być nawet bez radio, dołożę jakies .. Wole kupic slabiej wyposażonego a lepiej utrzymanego.
Teraz sprawa najwazniejsza : SILNIK – no wlasnie, laikiem nie jestem ale mam dylemat.. 1.4 16Vbenzyna , 1.6 16V + gaz , 1.9tdi 90 km ? zalezy mi na ekonomii , mam 21 lat ale nie mam kompleksow i nie szukam szybkiego wozu

Z tego co wiem diesle lubia duze przebiegi ? chciałbym diesla bo fajnie się prowadza, są elastyczne i malo pala, ale nie wiem czy przy takim przebiegu to dobre rozwiązanie ? I nie wiem jak z awaryjnością tych aut, jeden na forum pisze ze porazka, drugi ze to najlepszy woz pod słońcem – i nie wiadomo jak to jest ?!
Jezdzilem audi a3 1.9tdi 110 koni - rewelacja, fiesta 1.4tdci 2002 rok tylko 68 koni - rowniez rewelacja- polubilem diesle
podarzcie jaki model brac, na co zwrocic uwage itd..
SERDECZNIE POZDRAVWIAM