Kupić mercedesa E czy C-klase ? proszę o poradę...

09 Kwi 2009, 10:45

Witam
Mam zamiar kupić mercedesa, na początku chciałem kupić mercedesa C-klase
Dokładnie taki:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Lecz po pewnych przeprowadzonych rozmowach dowiedziałem się że C-klasa jest dość awaryjna i polecono mi kupić coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Starszy ale podobno mniej awaryjny.
Prosiłbym o poradę: czy faktycznie C-klasa jest taka awaryjna i czy są z nią takie problemy jak się dowiedziałem czy to tylko taka plotka.
Dodam że osoby z którymi się konsultowałem w sprawie C-klasy nie mieli tego modelu ale też gdzieś słyszeli że są awaryjne. Będę bardzo wdzięczny za radę.
Pozdrawiam
wasmaciej
Nowicjusz

09 Kwi 2009, 11:07

Powiem tak miałem kilka mercedesów . W tym było kilka c klas i nie mogę powiedzieć na nie złego słowa , ani raz mnie nie zawiodły . Posiadam teraz E klase to nowa właśnie z tym silnikiem benzynowym . Powiem tak jedyna jego wada to tyle ze sporo pali . po mieście ok. 13-15 l , a trasa 8-10 zależy od nogi . Powiem tak byłem ostatnio w serwisie i dowiadywałem się o benzynowym kompresorze i w serwisie powiedzieli ze najrzadziej właśnie psują się te silniki . A co do przyspieszenia jest naprawdę dobre . W e klasie sobie daje doskonale rade a w c jeszcze lepiej . Ja brałbym c klase
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

09 Kwi 2009, 12:00

Miło mi to słyszeć, tylko dlaczego w takim razie panuje taka zła opinia o C-klasie... to mnie własnie bardzo dziwi, skoro te samochody są DOBRE to dlaczego ludzie tak mówią...
wasmaciej
Nowicjusz

09 Kwi 2009, 12:53

szczerze nie wiem . Ja na to autko nie mogę powiedzieć złego słowa .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...
    TOP 5 - modele segmentu A czyli mistrzowie w miastach
    Małe samochody o długości do 3,5 metra, z niewielkim promieniem zawracania i małymi silnikami o mocy ok. 70 KM. To właśnie one najlepiej nadają się do jazdy po mieście. Są chętnie wybierane zarówno przez nabywców ...