Kupię Fiat Multipla

20 Maj 2015, 19:03

Bardzo proszę o pomoc. Po długich namyslach zdecydowalam się kupic Multiple. Szukam po różnych stronach internetowych ale nie mogę znaleźć odpowiedniej :o Zależy mi na silniku 1.6 i lpg. Mój budżet to 6000 zł. Jestem ze Śląska. Proszę pomóżcie coś znaleźć :) Pozdrawiam.
Ela
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Maj 2015, 19:56

Serio Multipla.. :shock:
Ta przyzwoicie wygląda i jest troche doinwestowana.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Maj 2015, 20:12

Barol napisał(a):Ta przyzwoicie wygląda

Barol, nie kłam :mrgreen: przecież to multipla :mrgreen: :lol: :shock: :naughty:
U mnie w okolicy zwykło się mawiać żeby dokładnie garaże zamykać bo ktoś w nocy może multiple podrzucić :mrgreen:

Podobno gdy firmy mają problem z pracownikami wykorzystującymi samochodu służbowe do celów prywatnych to szefostwo zmienia samochody na multiple :D problem szybko znika :D

A tak na poważnie wracając do tematu.
Jeżeli komuś nie przeszkadza brzydota multipli to jest to całkiem praktyczny 6 osobowy samochód. Do tego bardzo tani.
Znałem osobe jeżdżącą multiplą 1.6 ta wersją 103KM, na awarie nie narzekał. Pamiętam tylko, że żalił się na paliwożerność w mieście, ok 10l.
W końcu multiple sprzedał bo nie mógł wytrzymać wiecznych przytyków odnośnie swojego pięknego samochodu :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez kirin88 20 Maj 2015, 20:30, edytowano w sumie 2 razy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

20 Maj 2015, 20:24

Chodziło o stan wizualny bo samo auto to ja pier... :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Maj 2015, 20:46

Delfinek :lol: :lol: :lol:
Takie tam ze Śląska
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994

20 Maj 2015, 20:47

Dziękuję :) jutro tam zadzwonie :) Multipla jest dla nas najodpowiedniejszym samochodem. Rodzina 2+3 wiec wiesz :naughty: miejsce na foteliki musi być. A i w utrzymaniu chyba tez nie jest droga. Wygląd nie jest dla mniej aż tak ważny :) najważniejsze żebysmy się wszyscy zmiescili, żeby było tanio. Bagażnik tez nie należy do małych. Dla dużej rodziny to odpowiedni samochód. Tak myślę ;)
Ela
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Avensis Emotion i Hilux Adventure - specjalne edycje
    Specjalne edycje popularnych modeli Toyoty wzbogacą ofertę koncernu Toyota Motor Poland. Już od połowy września br. będą dostępne modele Avensis Emotion, oraz model Hilux Adventure. W obu przypadkach popularne modele koncernu ...

20 Maj 2015, 20:48

Auto praktyczne aż nadto, bezpieczne, dość wygodne. Szkoda że nie masz kasy na polifta, który wygląda zupełnie inaczej z zewnątrz. :ok:
Zdjęcie
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Maj 2015, 20:54

Szkoda, szkoda :) ale nie ma tego złego... :)
Powiem szczerze że trochę boje się tej przestrzeni w samochodzie i tego ze jest taki szeroki ale mam nadzieje ze to tylko kwestia przyzwyczajenia :)
Ela
Nowicjusz

20 Maj 2015, 20:56

Auto rodzinne musi być duże, bezpieczne a nie jakaś Ibiza czy inna Fiesta. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Maj 2015, 21:12

Zgadzam się z Tobą. ;) scenic tez fajny ale ponoc drogi w utrzymaniu. Xara Picasso super :roll: .. Ale nie owijajac w bawełnę.. nie stać mnie ;) :no:
Ela
Nowicjusz

20 Maj 2015, 21:18

Scenic nie jest drogi w utrzymaniu. Do francuza tańsze części niż do niemca :ok: Będzie ciaśniejszy na pewno. Ogólnie jest zbudowany na Megane. Z bolączek to na przykład rdza przy łączeniu progu z nadkolem, podatny na boczne podmuchy wiatru. Nadaje się do LPG, ma dobre wyposażenie, może się podobać. Dość wygodne fotele. Za 6k to polift.
A za 6k ogarniesz Xsare Picasso ale na start będą progi do robienia- to wada tych aut. Często widać z dziurami. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

20 Maj 2015, 21:48

Ela napisał(a):Powiem szczerze że trochę boje się tej przestrzeni w samochodzie i tego ze jest taki szeroki ale mam nadzieje ze to tylko kwestia przyzwyczajenia

Jak najbardziej to kwestia przyzwyczajenia. Kilka godzin za kierownicą i większe gabaryty samochodu nie powinny sprawiać problemu ;) W ogóle multipla nie jest znowu jakaś tam wielka :)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

20 Maj 2015, 21:50

Jak ja uwielbiam te docinki w stosunku do Multipli ... :roll:
Prawda jest taka, że wszyscy najeżdżają i śmieją się z tego auta i jego wyglądu, jednak nie zdając sobie sprawy z jego zalet - mam tutaj na myśli przestronność wnętrza. Jako narzędzie do przewożenia rodzinki spisuje się świetnie, ale co z tego, skoro większość ludzi słucha tego, co mówią sąsiedzi :wink:
Trochę dziwne jest natomiast to, że w naszym codziennym życiu jest mnóstwo brzydkich przedmiotów, a wszyscy uczepili się tego auta. Przykładowo cegły nie są wyjątkowo urodziwe, ale dzięki nim jeden z drugim ma gdzie mieszkać, pracować robić zakupy... czemu nie może być tak w przypadku tego auta? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

21 Maj 2015, 05:12

A może zamiast Multipli coś takiego?
lub Renault Scenic?
Barol
Awatar użytkownika

21 Maj 2015, 12:54

Pierwsze ogłoszenie jest juz nieaktualne :( męczące jest szukanie odpowiedniego samochodu :( :(
Ela
Nowicjusz