Kupiłam auto „na Niemca”- co robić??

21 Paź 2022, 10:59

lelele12 napisał(a):Zapytałem, czy istnieje możliwość nie rejestrowania auta po opłaceniu akcyzy, i jakie potencjalne konsekwencje będą z tego tytułu

O co pytasz? Jak jesteś takim idealista to prosty temat. Jedziesz autem do uc zgłaszasz fakt podejrzenia sfałszowanej umowy, podajesz datę wjazdu na teren pl i tyle. Nic więcej poza literą prawa które tak bardzo chcesz przestrzegać Cię nie spotka.
Handlarza możesz ściągnąć z powództwa cywilnego o zwrot kasy też zgodnie z prawem.

Pytanie o rejestrację jest głupie bo przeszkadza Ci umowa na Niemca ale wprowadzić ją w obieg hmmm czemu nie no bo inni niech będą prawi a ja mogę być trochę lewy. Brawo Ty.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Paź 2022, 11:26

Już wiem żeby uważać na auto od niemca
Wazniaka
Obserwowany

24 Gru 2022, 20:07

podpisując taką umowę uczestniczysz w przestępstwie celno-skarbowym i tyle
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...
    Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...