REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Legaza napisał(a):Czy ja w ciągu 30dni od dziś 9 grudnia tez muszę zgłosić ubezpieczycielowi ze kupiłem jego samochód z jego OC?
Legaza napisał(a):Jeśli tak to czy będę mógł te OC dalej mógł miec do konca jego ważności?
Legaza napisał(a):On za OC zapłacił tylko 750zl za silnik 2.0 i pewnie miał full opcje zniżek. Auto kupiłem na dziadka i dziadek tez ma full opcje zniżek. To nawet jeśli mi policzą żebym tam dołożył 100zl to moze byc tak, tak?
Legaza napisał(a): I czy by zniżki dziadka byly uwzględnione to czy dziadek musi miec zniżki akurat w PZU gdzie te OC jest w PZU? Czy zniżki się liczą w kazdej firmie ubezpieczycielowej?
drs napisał(a):Nie muszę dzwonić do ubezpieczalni? Jeżeli chodzi o tą rekalkulacje, to jak to działa? Oni mogą się ze mną skontaktować i poinformować mnie, że jest wymagana jakaś dopłata czy jak to się odbywa? Szczerze mówiąc jestem kompletnie zielony w tym temacie, jest to moje pierwsze autko.
drs napisał(a):Żeby nie było, że ja nigdzie nie zadzwonie, a pod koniec czerwca przyjdzie mi jakiś list od ubezpieczalni wzywający do zapłaty tego co oni sobie tam doliczyli