Kupiłem samochód i za miast umowy mam fakture

15 Maj 2009, 07:13

Mam pytanie czy ja go muszę przerejestrować żebym mógł go sprzedać ? Czy można go sprzedać pisząc normalną umowę a fakturę do tego dołożyć ?
arti27
Nowicjusz

20 Maj 2009, 20:29

jak rozumiem chodzi Ci o sytuację gdzie nie masz ochoty go na siebie rejestrować.

jeśli tak to oczywiście następnemu sprzedawcy przekazujesz oryginał tej faktury na Ciebie i umowę między Tobą a tym komu sprzedajesz.

Zwróć uwagę kto jest w dowodzie rejestracyjnym. Jeżeli jest tam osoba fizyczna - np. Dariusz Sawicki a sprzedaje jego firma np. Prowent Dariusz Sawicki to ten sprzedawca musi jeszcze dać Tobie zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej poświadczone przez Dariusza Sawickiego za zgodność z oryginałem ;)

pozdrawiam

Dariusz Sawicki (nie jestem sprzedawcą tego pojazdu ;))
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...
    Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...