Kupilem samochód, niezarejestrowalem i chce go sprzedać....

31 Maj 2009, 18:54

Witam Serdecznie
Mam pytanie dla osob zorientowanych w moim problemie:)
otóż pod koniec stycznia kupiłem mitsubishi lancer, kupiłem przyjechałem do domu na drugi dzień wyleciałem do pracy do norwegi ,wczoraj wróciłem i przez ten cały okres nie zarejestrowałem samochodu na mnie,chce go sprzedać bo mam na oku cos nowego ,i teraz mam takie pytanko, jak wygląda to prawnie,chce sprzedać samochód znajomemu ale nie mam go zarejestrowanego na siebie tylko na osobę od której kupiłem ,mam umowę kupna sprzedaży polise oc i nie wiem jak mam to wszystko wykonać tak aby było dobrze
dziekuje bardzo za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowany przez espaniolluki, 31 Maj 2009, 20:49, edytowano w sumie 1 raz
espaniolluki
Nowicjusz

31 Maj 2009, 21:02

piszesz umowę kupna-sprzedaży ze znajomym i on z dwiema umowami idzie do urzędu i rejestruje
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

31 Maj 2009, 21:10

jestem ciekawy, czy ta osoba poniesie jakies wieksze koszty, przez to ,ze ja nie zarejestrowałem auta?
espaniolluki
Nowicjusz

31 Maj 2009, 22:19

Nie ma żadnych dodatkowych kosztów.

Pamiętaj, że powinieneś zapłacić 2% wartości rynkowej podatku druk PCC-3, który powinieneś dostarczyć do Urzędu Skarbowego w terminie 14 dni od daty kupna.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...
    Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...